Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 20. 6. 2017.

| Društvo

EPS odbija da odgovori o angažovanju radnika na šalterima

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Dok su šalteri radili bile ogromne gužve, a onda građani zatekli zaključana vrata
Dok su šalteri radili bile ogromne gužve, a onda građani zatekli zaključana vrata; foto: JV-J. Adamović

Iako su nedavno kazali da šalteri u niškoj Eleketrodistribuciji nisu radili zbog “preraspodele i obuke zaposlenih”, iz EPS-a već 2 nedelje nema odgovora da li to znači da je raskinut ugovor sa firmom preko koje su angažovali radnike, i je li to bio razlog zbog koga je naplata računa u Nišu bila problematična. 

Redakciji Južnih vesti su se krajem maja javljali građani koji su se žalili na ogromne gužve na šalterima u Zetskoj ulici. Red bio i na ulici, ali se i dalje ne zna zbog čega Red bio i na ulici, ali se i dalje ne zna zbog čega; foto: JV/J. Adamović

Nakon nekoliko dana, kada je bio i poslednji dan da se računi plate sa popustom, građane je na vratima dočekalo obaveštenje da šalteri neće raditi do daljeg. Na vratima su stavili obaveštenje da su “tehnički problemi” razlog što ne rade šalteri.

Sutradan su građani u Zetskoj ponovo mogli da plate račune za struju, ali šalteri kod “Emone” i Starog groblja nisu radili


Raskinut ugovor sa firmama koje angažuju radnike?

Izvor Južnih vesti iz Elektrodistribucije je tada novinarima rekao da su na šalterima ogromne gužve, jer je raskinut ugovor sa firmama koje treba da angažuju radnike, te ih nema dovoljno za sva naplatna mesta. 

Raskinut je ugovor, otpušteno je mnogo ljudi, pominje se i cifra od preko 200 njih. Sada rade samo pojedinci koji su dobili ugovor o "povremenim poslovima" sa EPS-om. Ostatak čeka neki novi ugovor - kazao je izvor Južnih vesti.

Neki nisu mogli da plate račun sa popustom Neki nisu mogli da plate račun sa popustom; foto: JV/J. Adamović Međutim, ove tvrdnje u EPS-u nisu ni potvrdili ni demantovali, već su novinarima samo kratko odgovorili:

Pojedine šalter sale, u kojima se plaćaju računi za električnu energiju na području Niša, privremeno su zatvorene zbog procesa angažovanja radnika. U toku su preraspodele i obuke zaposlenih, te će rad šaltera biti normalizovan u najkraćem roku - kazali su tada u EPS-u.

To je bio i jedini odgovor na brojna novinarska pitanja. U niškoj pres službi su svaki put tvrdili da oni “nisu nadležni” za ono što se dešava i da sva pitanja potražimo u Elektroprivredi Srbije.

Novinari su Zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja tražili da im EPS dostavi ugovore sa firmom "Sequester employment", preko koje su angažovali radnike. Međutim, ni posle isteka zakonskog roka od 15 dana, iz ovog preduzeća novinari nisu dobili nikakva dokumenta, niti bilo kakav odgovor na Zahtev.

Podsetimo, istraživanje koje je radio BIRN početkom godine je pokazalo da je EPS u avgustu 2016. godine angažovao konzorcijum koji predvodi firma "Sequester", a oni su, između ostalog, bili angažovani i za očitavanje brojila. U decembru su enormne račune za struju u EPS-u pravdali upravo greškom radnika koje su angažovali preko ove firme. Tada su u Elektrodprivredi obećali da će zbog pogrešnog očitavanja građani biti obeštećeni, ali i dalje nije poznato da li je ikome novac vraćen, jer ni na ta pitanja u EPS-u ne odgovaraju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan,Niš

    09:08 // 21. 6. 2017.

    Meni već mesecima ne očitavaju brojila.Pa svakog meseca moram da trčim i nosim stanja.Pitao sam zašto mi onda ne vrate iznos koji se odnosi na nadoknadu za očitavanje mernog mesta, jer to ne rade, ne pružaju mi tu uslugu??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: