Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:41, 20. 10. 2014.

| Društvo

Edukacija učenika o opasnostima na internetu

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
kad-virtuelno-postane-realno.jpg
Grad Vranje finansirao je projekat

Neformalna grupa “Školarac” započela je edukaciju vranjskih osnovaca od opasnosti koje vrebaju na internetu u okviru projekta “Kad virtualno postane realno”.

Ciljna grupa su učenici petog i šestog razreda i to ne slučajno, jer su deca u ovom uzrastu iz neznanja često na meti brojnih zloupotreba, naročito na društvenim mrežama.

U početku smo bili u dilemi da li uopšte da decu upućujemo u korišćenje društvenih mreža, sa akcentom na Fejsbuk, jer pravilo je da maloletna lica ne mogu da otvore profil, ali interna istraživanja su pokazala da oko 80 procenata dece tog uzrasta već imaju profil, pa smo onda krenuli sa radionicama koje imaju za cilj da upozore decu na sve opasnosti koje vrebaju sa interneta - kaže Ivan Mladenović koji radi sa mališanima u okviru ovih radionica.

2 U drugoj fazi projekta radi se na pripremi pozorišne predstave sa istom tematikom u cilju približavanja  problema najmlađoj korisničkoj populaciji na internetu.

Grupa dece školskog uzrasta iz svih osnovnih škola u Vranju učestvuje u kreiranju dečje predstave “Vuk i sedam jarića”. Reč je o malo neobičnoj i savremenoj adaptaciji ove bajke sa tematikom koja odgovara bezbednom korišćenju internet - kaže za Južne vesti koordinatorka projekta Jelena Marinković.

Tekst je adaptirao Dragan Živković Durge koji zajedno sa Tamarom Stošić potpisuje i režiju.

Planirano je da predstava bude izvedena početkom novembra u školi “Radoje Domanović”, a ukoliko postoji interesovaje, mališani će predstavu igrati i u drugim školama - kaže Marinkovićeva.

Grad je putem projektnog finansiranja za realizaciju ovog projekta izdvojio 75.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Svasta

    14:15 // 8. 11. 2014.

    Da li ce se ta pretstava uopšte odrzati

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: