Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:53, 17. 2. 2020.

| Društvo

Ekološki aktivisti traže od ministra Trivana da sprovede rešenje o vađenju cevi za MHE u Rakiti

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
mhe
Trže ili sprovođenje rešenja ili Trivanovu ostavku; foto: Lj. F.

Zbog toga što se više od godinu dana ne sprovodi rešenje Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine kojim je naloženo vađenje cevi za mini-hidroelektranu u selu Rakita, aktivisti Inicijative Odbranimo reke Stare planine okupiće se ispred zgrade u kojoj se nalazi Ministarstvo zaštite životne sredini i tražiti od Gorana Trivana sprovede doneto rešenje.

Ekološki aktivisti okupiće se, kako kažu spontano, ispred ulaza u Palatu Srbija, gde se nalazi Ministarstvo zaštite životne sredine, kako bi dočekali ministra Trivana, a imaju samo jedan zahtev - momentalno sprovođenje rešenja donetog pre više do godinu dana.

Kako kaže Aleksandar Jovanović Ćuta, jedan od najglasnijih boraca za očuvanje reka Stare planine, vremena za čekanje više nema.

Na osnovu rešenja od prošle godine, tražimo momentalno uklanjanje. Ili da se Goran Trivan skloni sa mesta ministra. Ako to ne uradi u roku od 7 dana mi građani ćemo sprovesti to rešenje, bez obzira da li imamo pravo ili ne - kaže Jovanović.

Prilikom obilaska radova na postavljanju cevovoda za MHE, početkom prošle godine republički inspektori Dragana Šelmić i Milan Štetić utvrdili su da je od 300 do 350 metara cevovoda postavljeno u okviru prirodnog korita za velike vode, što je u suprotnosti sa rešenjem Zavoda za zaštitu prirode koje je investitor dobio. mhe rakita Mini-hidrocentrala skoro gotova; foto: M. N.

Za to vreme investitor gore radi. Mi čekati više nećemo. Problem Rakite se mora rešiti. U pitanju je spontano okupljanje. Nijednom nas nije primio, u junu smo podneli zahtev. On ne prima građane - kaže aktivista.

Žalbu investitora mini-hidroelektrane na rešenje inspektora za zaštitu životne sredine po kojem je dužan da izvadi cevi u dužini od 350 metara, odbilo je Ministarstvo zaštite životne sredine, ali do dan danas rešenje nije sprovedeno i sporne cevi i dalje se nalaze u koritu Rakitske reke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Кими

    23:01 // 17. 2. 2020.

    Овај Триван нити спроводи решења нити се брине о загађењу. Шта он уопште ради у том министарству?
    Да је код приватника летео би од одмах. Јавашлук

    • bio jednom jedan tigar

      14:54 // 18. 2. 2020.

      Ne bi...tigar u babusnici se raspada od silnih "strucnjaka".

  • BugaraSS

    16:25 // 17. 2. 2020.

    Autonomija.

  • Stojko

    12:51 // 17. 2. 2020.

    Da nije istrajavanja u zahtevima, bili bi daleko od rešenja. Sada, čini se, na pola ste puta. Posle neprospavanih noći, sekiracije i batina dobijenih morate uspeti. Bog je uz vas i pošten narod. Ali, pitam se, zašto samo eventualna smena ministra Trivana. Gde su članovi opštinske vlasti, koji su opstruirali vaš napor. I oni da podnesu ostavke, čak pre g-dina Trivana, jer su vas debelo "zadužili".

    • LudiMilojko

      22:00 // 17. 2. 2020.

      Nazalost istina je da je ovo samo kap na vrucem kamenu.Imamo mnogo mrtve opstine i lokacije gde niko ne zalazi.Jedini koji znaju da se nesto gradi negde je par kancelarija.Koje nazalost ne zaustavljaju ove ludake.Mnogo malo ljudi imamo sa obrazovanjem protiv ovih.Sve preko veze u foteljama i nazalost stetu koji nanose boli ih uvo.Tek ce buduce generacije da krvave sve zbog ovih ludaka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: