Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:22, 3. 10. 2018.

Ekolozi tvrde da se u zaštićenom delu Stare planine seče šuma, nadležni kažu sve legalno

Pored puta brojna oborena stabla Pored puta brojna oborena stabla; foto: Udruženje "Temska"

Dok u Udruženju "Temska" iz Pirota kažu da je na prostoru Arbinja, strogom rezervatu prirode na Staroj planini u toku brutalna seča najkvalitetnijih šuma, u Javnom preduzeću "Srbijašume" tvrde da u strogom rezervatu nema seče, niti je bilo, te da je na širem lokalitetu koji se naziva Arbinje dozvoljena seča šuma saglasno sa planskim dokumentima iz šumarstva i iz oblasti zaštite prirode.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Nišlija pre svega

    14:31 // 3. 10. 2018.

    ograničena seča ne bi bila problem kada bi nekome palo na pamet da sadi novo drveće, pa da za koju deceniju opet ima šta da poseče. Ovako, secite dok ima, a posle kukala vam majka.

  • Ica

    15:14 // 3. 10. 2018.

    Nedavno sam bio u poseti Brlogu. Jedan neobelezen kamion (cak nema ni tablice) ode od sela uzbrdo nekoliko puta dnevno i spusti po 10-15 stabala do sela, gde drugi kamion preuzme. Radnici nisu u uniformama niti imaju bilo kakvu zastitnu opremu. Neznam sta bi drugo ovo moglo da bude nego divlja seca i kradja stabala.

  • Čapa iz sokaka

    21:49 // 3. 10. 2018.

    Tako je Dalmacija, tačnije lanac Dinarida, sa jadranske strane do danas, a i zauvek, postala kamenita golet. Nekada su tu bile bujne šume, ali su ih Mlečani nemilosrno sekli i pravili brodovlje za svoju moćnu trgovačku mornaricu. Mlečani su uništavali tuđe šume (mada su Dalmaciju smatrali svojim posedom), a mi uništavamo naše. Dakle, istorija nas uči da ničemu ne može da nas nauči.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: