Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:53, 14. 8. 2013.

| Društvo

Elektrodistribuciju ukrašava origamijem

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
ZORAN-I-ORIGAMI.JPG

Magacioner u prokupačkoj Elektrodistribuciji Zoran Stanković (40) na najoriginalniji način uz pomoć origamija ukrasio je poslovni prostor.

U svakoj kancelariji ima njegovih radova koji razbijaju monotoniju oficijalnog prostora, a uz to, ovaj postupak naišao je na odobravanje prvo koleginica, koje su oduševljeno prihvatale origamije, a kasnije i kolega, koji su u prvom trenutku pomalo skeptično gledali na ždralove i cveće od papira.

Zoran kaže da je na ideju da počne da pravi origamije došao pre tri meseca.

- Kada sam slao magacinsku dokumentaciju koleginicama, posao koji radim već godinama, poželeo sam da unesem neku novinu. Prvo sam im, uz račune, heftao i smajlove od papira, a onda mi je sinula ideja da bih mogao da probam sa origamima. Otišao sam kući tog dana i na internetu pronašao šeme i polako počeo da pravim prvog ždrala, kao najprostiji oblik – priča Zoran.

Iako mu je u početku išlo teško, vremenom je „ušao u štos“ i oduševio se origamijem koji pravi kod kuće nakon posla.

- Najveći problem mi je papir, kojeg ovde jedva da mogu da pronađem. Moji origamiji nisu ni približno dobri, kao kod majstora koji se godinama time bave, ali me smiruju. Ipak, najveće zadovoljstvo osetim kada ih nekom poklonim. Reakcija osobe koja ih primi je za mene nagrada - kaže Zoran.

Iako se još uvek drži najprostijih origamija, u planu mu je da usavrši tehniku. 2

- Za sada je za mene izazov gerber, jer još uvek nisam pronašao adekvatan papir za ovaj oblik. Ipak, ne odustajem i konačno, posle ovoliko godina, mislim da sam pronašao hobi koji mi odgovara - naglašava Zoran.

Od origamija nema koristi samo Zoran kojeg tehnika opusta, već i čitav pogon prokupačke Elekttrodistribucije, kojima monotoniju razbijaju šaroliki papirni cvetovi i ždralovi.

- Prvo mi je bilo čudno, ali sam, kada sam bolje pogledao, uvideo da je prostor moje kancelarije sada drugačiji i lepši. Ovo je odlično, jer ne traži negu, a traje - kroz osmeh komentariše Zoranov kolega u čijoj kancelariji na zidu je desetak raznobojnih ždralova na koncu.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • STOLE

    21:04 // 28. 8. 2013.

    BRAVO MAJSTORE. M ti plata 60000 em nista neradis m ljudi gledajuci tebe i elektricno sta radite treba da dodju i sa kantam benzina da upale i elektricno i te origamije BRAVO EKSTRA PRIMER RADNIKA ED

  • somborac

    17:01 // 16. 8. 2013.

    Koliko ja znam da citam, pise da covek pravi origamije kod kuce!Sve i da ih pravi na poslu, kad zavrsi obaveze,ne vidim sta je u tome lose.BRAVO ZA IDEJU I ZA KREATIVNOST!

  • jana

    20:24 // 15. 8. 2013.

    mozda decko pravi origamije kuci, sto je za svaku pohvalu.Znam da bi vama ipak bilo milije da pijancite u nekoj kafanici dok nema posla!Cisto da se ubije vreme!To je vec prihvatljivo!SRAMOTA!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: