Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 4. 7. 2011.

| Društvo

Elektronska uprava u Vranju

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti
cekanje u redu
Uskoro bez čekanja u redu

VRANJE - Prema najavama iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Vranjanci će od oktobra moći da dobiju sva potrebna lična dokumenta putem Interneta.

U gradskoj upravi tvrde da je Vranje prvi grad u Srbiji u kome se na teritoriji celog grada uvodi sistem elektronske uprave.

- Putem sistema elektronske uprave moći će da se naruče sva dokumenta koja građani potražuju a u nadležnosti su gradske uprave. Od Izvoda iz matične knjige rođenih, potvrde o državljanstvu, do registracije preduzeća – kaže Boban Stanković, pomoćnik gradonačelnika zadužen za lokalni ekonomski razvoj.

Projekat podrazumeva najpre nabavku novog softvera koji će služiti kao baza podataka i koji će biti instaliran u 19 mesnih zajednica. Zatim će 180 službenika gradske uprave koji će raditi sa građanima, proći obuku za rad na ovom softveru.

- Kada sistem elektronske uprave bude zaživeo građani će moći i da naručuju dokumenta elektronski, da ih na isti način i plaćaju, ali i da putem interneta "uđu" u svoje predmete i da prate do kog je nivoa stigao njihov zahtev – objašnjava Stanković.

Vrednost projekta koji finansira EU  je 164.000 evra, a rok za realizaciju celog posla je april 2012. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • aleksa vranjanac

    09:48 // 5. 7. 2011.

    Pa ovi ce da presisaju Dulica za 130.000 e... Pa za te pare moze da se napravi sistem za ceo pcinjski orkug ako ne i pola Srbije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: