Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:44, 7. 7. 2021.

| Društvo

Emisija "15 minuta" iz Lovćenske, niške ulice koja je u mraku

Autor:Lj. FilipovIzvor:Južne vesti

Za oko dve nedelje, koliko su stanovnici nekoliko ulica u niškoj Jagodin mali bez ulične rasvete, kažu da su okrenuli desetine brojeva telefona, obavili stotine razgovora, ali nisu dobili ne samo svetlo na ulici - već ni informaciju u čemu je problem. Nišlije iz ovih ulica u emisiji "15 minuta" govore o odnosu građana i institucija i kako je kada umesto da ostvarite svoje pravo dobijete spuštanje slušalice.

Stanovnici Lovćenske ulice u mraku su nekoliko nedelja, a jedna od njih, Milica Stanisavljević kaže da nije prvi put da Jagodin mala ostaje u potpunom mraku, već da se to dogodilo i pre mesec dana.

Tada je struja došla nakon nekoliko dana, sada je nekoliko ulica u potpunom mraku 12 dana, a odgovore u čemu je problem nisu dobili ni na jedan od načina na koji su pokušavali.

Zvali smo Parking servis i ja i komšije. Od osobe koja se javi na broj za informacije nemamo nikakvo objašnjenje, ona ili on nas upućuju na druge brojeve telefona, na koje se niko ne javlja. Zvala sam i sekretaricu gradonačelnice od koje sam tražila broj većnika koji je za to zadužen. Ostavila sam telefon, ali nam se nisu javili - kaže Stanisavljevićeva.

mrak Telefoni i lampe umesto ulične rasvete; foto: G.B. Ova dugododišnja stanovnica Lovćenske ulice otišla je i lično u Kabinet gradonačelnice, ali ni tako nije mogla da dođe do nekih informacija, jer nije ni primljena kod sekretarice, iako je prethodno imala telefonski razgovor sa njom.

Pošteno plaćamo poreze, Grad mora da rešava naše probleme. Deca ne mogu uveče da se igraju, koristimo telefone da osvetlimo put ispred nogu jer je ulica puna rupa. Ljuta sam, dosad su možda i dobijali naše glasove, ali više neće - kaže žiteljka Jagodin male.

Snežana Veljković koja živi u Ulici Petra Balje slaže se sa komšinicom i kaže da ih niko ne uvažava, a da zbog mraka deca ne mogu da se igraju i da su moguće i krađe i drugi problemi.

Ovo je katastrofa, pogledajte koji je to mrak. Niš je veliki grad, treba shodno svom statusu i da se ponaša. Ovo je običan problem, ovo ni u selima nije ovako. Rešavajte tekuće probleme. Takođe, smeta arogancija onih koje zovemo za objašnjenje - kaže Veljkovićeva.

Više o problemima žitelja Jagodin male pogledajte u emisiji "15 minuta" na vrhu teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gorce

    20:11 // 7. 7. 2021.

    U N.Banji u ul. G.Nokolica kod br.16 sijalicu na drvenoj bandeti nemamo od oktobra 2020. Kpmsinica zvala 5-6 puta ne vredi. Njen sin licno ksao do uprave u Sarajevsku opet ne vredi. Strasno...

  • Naissus

    19:06 // 7. 7. 2021.

    Otkud sekta zna sta je svetlo??

  • ja

    17:21 // 7. 7. 2021.

    Napre DNO

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: