Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 10. 2. 2023.

| Društvo

Eparhija niška u Medveđi gradi kuće za socijalno ugrožene porodice

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
eparhija niska, medvedja
Biće izgrađeno pet kuća, radovi kreću od marta; foto: Eparhija niška

Potpisivanjem Ugovora o saradnji između opštine Medveđa i Eparhije niške, zvanično je započet projekat izgradnje naselja za socijalno ugrožene porodice. Opština Medveđa ustupila je zemljište, a Eparhija niška finansiraće izgradnju naselja, koja bi trebalo da krene od marta.

eparhija niska, medvedja Opština Medveđa ustupila je zemljište, a Eparhija niška finansiraće izgradnju naselja; foto: Eparhija niška Predsednik opštine Medveđa Dragan Kulić i episkop Arsenije, u ime Eparhije niške i njenog Verskog dobrotvornog starateljstva “Dobri Samarjanin”, popisali su ugovor, a zatim i obišli mesto na kome će biti izgrađeno naselje.

eparhija niska, medvedja Za socijalno ugrožene porodice sa više dece; foto: Eparhija niška Episkop nišiki Arsenije rekao je da je ugovorom predviđena izgradnja pet kuća za socijalno ugrožene porodice sa više dece, i istakao da će humanitarna organizacija iz Čikaga “Naši Srbi” finansirati gradnju prve kuće u naselju.

On je pozvao sve ljude dobre volje da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima i daju lični doprinos u velikoj humanitarnoj akciji.

Dragan Kulić je izrazio zahvalnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Eparhiji niškoj na pomoći siromašnim porodicama sa teritorije Medveđe i poželeo da se saradnja nastavi i u budućnosti.

Predviđeno je da se sa radovima krene od marta, a zamisao i želja Eparhije niške je da nekoliko domova bude završeno do kraja 2023. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • СПЦ

    13:34 // 10. 2. 2023.

    Лепа иницијатива. Питање је зашто не могу да се реновирају старе и напуштене куће, било би јефтиније и могло би да се помогне већем броју корисика. Да ли је могло да се ради удруженим средствима са фондом који Кркобабић води, а где су изгледа заинтересовани само млади парови из Војводине? У јужна села нико неће да се досели ни бесплатно...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: