Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 10. 12. 2020.

| Društvo

Epidemiološka situacija u Pirotu vanredna, ali vanredna situacija nije proglašena

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
dom zdravlja
Juče i danas bez gužvi ispred kovid ambulante; foto: M. Đ.

Iako pirotski Štab za vanredne situacije epidemiološku situaciju u Gradu ocenjuje kao vanrednu, vanredna situacija i dalje nije na snazi u ovom gradu. U utorak je u kovid ambulanti obavljeno ukupno 450 pregleda, a poslednja dva dana nema gužvi i redova ispred ambulante.

Od početka meseca do 9. decembra u Pirotu je registrovano 345 zaraženih građana virusom korona, a iako su sve ostale opštine okruga proglasile vanrednu situaciju, u Pirotu ona i dalje nije proglašena.

Od 1. decembra kovid ambulanta je prebačena u ambulantu "Pazar", a iako su prvih dana gužve bile velike, poslednja dva dana u većem delu dana nema redova građana ispred ambulante.

Lokalni Štab za vanredne situacije održao je danas sednicu, a kako saopštavaju, situacija se procenjuje kao vanredna, a virus je i dalje aktivan u populaciji.

Veliki je pritisak na lekarske službe, kako u Bolnici i Domu zdravlja, tako i na sve zaposlene u Zavodu za javno zdravlje. Podsećamo da su zaposleni u ovim institucijama svakodnevno u riziku od zaražavanja virusom korona i da postoje odsustva s posla u takvim slučajevima, što svakodnevno otežava funkcionisanje u ovim uslovima. Ne postoji neograničen broj medicinskog osoblja koji može da servisira sve potrebe u ovoj vanrednoj situaciji, kao u normalnim uslovima funkcionisanja - saopštavaju iz Štaba.

Građane mole za strpljenje, jer kako objašnjavaju, neophodno je i razumevanje za sve zdravstvene radnike u ovoj situaciji, iako su u Štabu svesni da je prisutna zabrinutost i strah među svima.

Jedino verom u naše stručnjake i institucije možemo zajedno da ovladamo situacijom i sa što manje posledica prođemo kroz ovaj težak period. Da bismo uspešno savladali epidemiju, sačuvali sebe i svoje najbliže, ali i zdravstveni sistem, odgovorno ponašanje svakog pojedinca i dalje je imperativ u prevenciji kovida 19 - saopštavaju iz Štaba.

Na saopštenju stoje i potpisi Opšte bolnice Pirot, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje, a deo saopštenja odnosi se i na izveštavanje medija.

"Pravovremena i tačna informacija je veoma bitna i potrebna u vremenu u kojem živimo, i molimo sve građane da svojim objavama na društvenim mrežama, ali i medije da kroz svoje objave ne unose dodatnu paniku i strah", poručuju, jer, kako objašnjavaju, sve to dodatno utiče na svest ljudi i njihovo mentalno zdravlje koje se mora očuvati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    16:04 // 10. 12. 2020.

    Mnogo sumnjiva prica sa koronom,mnogo! Sta stoji iza svega videce se!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: