Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:51, 11. 8. 2015.

| Društvo

Epidural - "privilegija" dece zaposlenih u Kliničkom

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti, NTV
Bojan-Lukic-NTV.jpg
U televizijskom programu priznali da ima "privilegovanih"

Gostujući u emisiji Niške televizije "Dobar dan" direktor Ginekološko-akušerske klinike niškog Kliničkog centra priznao da je epiduralna anestezija pri porođaju privilegija dece njegovih kolega. 

Anketa
Na pitanje novinarke da li se dešava da se epidural, koji se porodiljama u Nišu ne nudi kao opcija ni kada žele da ga plate kao uslugu, nekad daje "ispod žita", dr Lukić je odgovorio da se to ne događa, ali je otkrio ko su "privilegovani" koji ga ipak dobiju.

Tačno je da se ponekad to uradi, tačno je da su to uglavnom privilegovana lica. Kad kažem privilegovana, ne mislim na ljude koji su došli i sebi to obezbedili novcem, mislim pre svega na decu naših kolega s kojima radimo svaki dan - rekao je direktor Ginekološko-akušerske klinike.

Na pitanje zašto je deci kolega to omogućeno, a ostalim porodiljama nije, dr Lukić je prvo rekao da nema komentar, a zatim dodao:

Pitate me stvari... Ako ste s nekim jeli istu koru hleba 30 godina i on dođe da vas moli za dete, Vi mi kažite kako ćete da poštujete tu priču. A onda onaj koji bi trebalo to da radi, pristane to da radi preko svojih mogućnosti, šta da radimo?! 

U nastavku emisije objasnio je da je nemoguće da epiduralnu anesteziju dobije svako ko je poželi jer bi u tom slučaju, prema njegovim rečima, u stalni radni odnos trebalo da bude primljeno 7 anesteziologa.

"Dobar dan" - NTV

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milena Šević

    12:15 // 6. 10. 2015.

    Moram samo jedni reći- Dr. Bojan Lukić je izvanredan stručnjak, ali pre svega jedan jako primcipijalan i realan čovek.
    Rekao glasno i jasno ono što znamo, ali govorkamo tiho da nas niko ne čuje, jer (ko zna) možda dođe do ušiju baš tih lekara i kolega o kojima govori Dr. Lukić, a oni će nam zatrebati kad-tad, pa "šu-šu" iza leđa.
    Jednog ili dva anesteziologa imamo, pa o čemu mi govorimo?

  • Jelena

    13:54 // 17. 8. 2015.

    Samo treba preslikati praksu koja postoji u Beogradi i Novom Sadu. Drzava je odavno prestala da bude socijalna, Tito je mrtav jako dugo i moramo se prilagoditi tome da postoje stvari koje moraju da se plate. Neka bude tako i sa ovim, ali po zvanicnom cenovniku. Na taj nacin nece morati da se angazuju rodjacko-kumovske veze, i zatvorice se mogucnost korupcije bar kroz ovaj kanal.

  • olja jovanovic

    09:24 // 13. 8. 2015.

    Doktor Bojan je samo spontano hteo da ukaze na desavanja u akuserstvu,ali plitki umovi,to ne shvataju.On na indirektan nacin pokusava da ukaze na problem i kaze istinu.Njega kao vrlinu ,krase izuzetna strucnost,pravednost i humanost!Svojom izjavom,on na indirektan nacin trazi pomoc Ministarstva zdravlja,ne kaljajuci obraz i ne prozivajuci ikoga.Nis je grad propao u svakom smislu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: