Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 27. 4. 2023.

| Društvo

Evropska nedelja mogućnosti - u Nišu o lokalnom razvoju 19. maja

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
izlozba
Kakve mogućnosti Evropska unija nudi građanima Srbije; foto: EU info kutak

Priliku da na jednom mestu saznaju sve o dostupnim fondovima Evropske unije i kako da iskoriste prilike za realizaciju svojih ideja, zainteresovani građani će imati na “EU nedelji mogućnosti” koja će biti održana od 15. do 21. maja. O lokalnom razvoju, energetici, zelenoj tranziciji i prekograničnoj saradnju biće reči na predavanju u Nišu u petak, 19. maja od 9 sati, u hotelu Ambasador.

Kakve mogućnosti Evropska unija nudi građanima Srbije, institucijama, kompanijama i organizacija, od finansijske pomoći do slobodnog putovanja i razmene iskustava, zainteresovani će moći da saznaju na preko 120 informativnih sesija i panela koji će biti održani u okviru “EU nedelje mogućnosti”.

Biće predstavljene i brojne mogućnosti za preduzetnike, privrednike, poljoprivredinke, studente, učenike, nastavnike, inovatore, institucije, lokalne samouprave, medije udruženja građana, i druge organizacije, a građani će moći da saznaju kako da konkurišu za programe, projekte i fondove Evropske unije.

EU je uz građane Srbije – pruža im brojne mogućnosti finansiranja i pomoći u različitim oblastima. EU nedelja mogućnosti nudi odgovore kako do pomoći i sredstava EU. Srbija i Evropska unija pomažu da se unapredi poslovanje i kvalitet života građana, zato što smo bolji zajedno - kaže ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre.

Brojni sagovornici analiziraće teme iz oblasti ekonomije i davaće konkretne informacije u vezi sa fondovima iz različitih oblasti kao što su biznis, inovacije, obrazovanje, kultura i drugi segmenti saradnje na događaju koji partnerski organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i Vlada Republike Srbije.

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević kaže da će građani biti u prilici da se konkretno upoznaju sa uslovima i mogućnostima učešća u programima i projektima Evropske unije.

Reč je o davanju mogućnosti građanima da predstave svoje dobre ideje za nove poslove, usavršavanja, unapređenje sredine u kojoj žive i napretka i da za njih dobiju podršku. To su koristi od evropskih integracija, to je uticaj na naš svakodnevni život - ističe Tanja Miščević.

Prva četiri dana događaj će se održati u Beogradu, a zatim se seli u Niš. Zainteresovani će moći da isprate sva dešavanja onlajn i da postavljaju pitanja na sajtu eumogucnosti.rs.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: