Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:20, 9. 8. 2018.

| Društvo

FK Lužnica u najtežoj situaciji od osnivanja, sud prodaje teren

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Stadion fudbalskog kluba Lužnica
Stadion fudbalskog kluba Lužnica; foto: Lj. F.

Jedini fudbalski klub u Babušnici - FK Lužnica, nalazi se pred gašenjem jer, kako kažu u klubu, nemaju dovoljno novca za predstojeću sezonu, a pored toga nemaju ni trenera, igrače, kao ni ekonoma. Teren, koji se prodaje zbog dugova Sportskog saveza, ne održava se, a pripreme za predstojeću sezonu nisu ni počele.

Stanje nekada jednog od najboljih terena u okrugu, ali i šire, na kome su mogli da pozavide i prvoligaški timovi, verno oslikava trenutnu situaciju u Fudbalskom klubu Lužnica iz Babušnice. Nekošena trava, bez navodnjavanja, ali i bez igrača da treniraju na njemu.

Da se klub nalazi u teškoj situaciji, verovatno i u nikada goroj od osnivanja 1925. godine, potvrđuje i predsednik kluba u ostavci Mile Pančić.

Upravni odbor je podneo ostavke, predali smo Savezu sportova dopis u kome ih obaveštavamo o trenutnoj situaciju u klubu. Imamo mnogo problema, zakazaćemo Skupštinu kako bismo izabrali novo rukovodstvo - kaže Pančić.

Kostur ekipe koja je prošle sezone igrala u zonaškom takmičenju prethodnih godina činili su igrači van Babušnice, dok je tek par momaka iz ove opštine igralo za svoj klub. Ispadanjem u niži rang takmičenja ostali su bez tih igrača, ali i trenera, tako da posle letnje pauze nema ko ni da izvrši prozivku.

Da situacija bude gora, ekonom koji je održavao teren otišao je u inostranstvo "trbuhom za kruhom", tako da je trava na terenu prerasla i predstavlja problem i za rekreativce koji trče na njemu.


Sud prodaje teren koji nema upotrebnu dozvolu

Da nesreća ne ide uvek sama, dokazuje i činjenica da je sud stavio teren na licitaciju kako bi namirio potraživanja radnika Sportskog saveza Babušnice. Inače, iako zakon to ne dozvoljava u Babušnici funkcionišu 2 sportska saveza, Savez sportova Opštine Babušnica, koji se finansira iz budžeta lokalne samouprave i Sportski savez Babušnice. U Opštini kažu da su za sada uspeli da spreče prodaju terena.

Stadion nije upisan u katastar, koristi ga i održava fudbalski klub. Na stadion polaže pravo Opština Babušnice. To je savez koji postoji samo formalno, koji se ne finansira se iz lokalne samouprave - kažu u Opštini Babušnica.

Druga prodaja je sprečena, a na prvoj licitaciji nije bilo zainteresovanih za kupovinu. Teren na kome su nekada mogli da zavide i superligaši Teren na kome su nekada mogli da zavide i superligaši; foto: Lj. F.

Stadion je opštinski. Građen je sredstvima od samodoprinosa i sredstvima iz budžeta Opštine - pojašnjavaju u Opštini.

Na ime potraživanja duga prema radnicima Sportskog saveza Babušnice sud je ranije već prodao svlačionice i restoran koji su nekada bili u vlasništvu Sportskog saveza, tako da je klub pre nekoliko godina morao da menja svoje prostorije.

Predsednik Sportskog saveza Slaviša Stojanović kaže da klub do sada na silu koristio stadion, jer on nije član saveza.

Stadion je vlasništvo Sportskog saveza, ali on nema upotrebnu dozvolu i nije upisan u katastar, jer staza oko terena nikada nije završena. Postoji samo građevinska dozvola na nekadašnju SOFK-u, čiji je Sportski savez naslednik - kaže Stojanović.

Stadion u Babušnici se sastoji od 3 dela, pored samog terena Sportski savez je imao vlasništvo i nad svlačionicama u prizemlju zgrade, ali i restoranu koji se nalazi na spratu. Opština je ranije otkupila restoran, dok su svlačionice trenutno vlasništvo privatnika, jer su ih radnici nakon presude suda i dodele njima, već prodali. Ista sudbina čeka i stadion, ako se na novoj licitaciji proda.

Stadion je procenjen na 12 miliona, a početna cena na prvoj licitaciji je bila nešto manja od 10 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Budza

    16:00 // 11. 8. 2018.

    Ljudi su u jos tezoj situaciji od takozvanog kluba,rade ceo mesec za 15 000 dok opstina pere pare u klubu a kvazi strucnjaci vode isti.Drugovi komunisti pa nije vam ovo titovo doba da pljeskavicari glume direktore klubova.

  • Marko

    11:55 // 9. 8. 2018.

    10m dinara ili 83k evra, za šta?? Za parče zemlje u Babušnici?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: