Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:50, 13. 2. 2023.

| Društvo

Fabrika "Zdravlje" ponovo greje Sportski centar, Grad Leskovac plaća 30% veću cenu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
SRC Dubočica
Grad će od sada fabrici Zdravlja plaćati grejanje skuplje za 30%; foto: M. M.

Nakon što je fabrika ”Zdravlje” najpre obustavila grejanje, a zatim više od nedelju dana isporučivala minimalnu toplotnu energiju koja je bila dovoljno samo za zagrevanje velike hale, iz te fabrike, ali i iz Kabineta gradonačelnika Gorana Cvetanovića potvrđeno je da je dogovor postignut i da će Grad od sada za grejanje Sportskog centra plaćati cenu uvećanu za 30%.

Od samog početka rada SRC Dubočica taj sportski kompleks grejanjem se snabdeva iz fabrike ”Zdravlje” koja se nalazi odmah preko puta, ali sa privatizacijom te fabrike došlo je i do problema oko isporuke grejanja.

Usled povećane cene energenata na tržištu, fabrika, koja je nekada bila simbol Leskovca, na jedan dan je potpuno obustavila grejanje Sportskog centra, da bi kasnije isporučivala neophodnu toplotnu energiju samo za grejanje velike hale, zbog čega su bazeni bili zatvoreni.

Ipak, da je dogovor postignut, kao i da će u najskorijem roku grejanje SRC Dubočica biti normalizovano Južnim vestima potvrđeno je iz fabrike ”Zdravlje”. RK Dubočica Sportisti više ne moraju da brinu; foto: M. M.

Fabrika je od samog početka funkcionisanja grejala Sportski centar i školu ”Vožd Karađorđe”, s toga želimo da obavestimo javnost da je dogovor sa Gradom, koji je osnivač SRC ”Dubočice” postignut, kao i da će grejanje uskoro biti normalizovano - kažu iz fabrike.

Da će Grad umesto traženih 60% povećanja plaćati dodatnih 30% potvrđeno je i iz Kabineta gradonačelnika Gorana Cvetanovića, koji je tokom prošle nedelje tu činjenicu obrazložio time da je grejanje i za građane poskupelo 35%.

Kao što znate, mi smo morali da podignemo cene grejanje za 35%, odnosno odluka je bila 45%, ali zbog subvencija koje mi dajemo radi se o poskupljenju od 35%. S obzirom na to mislimo da bi bilo korektno i da fabrika ”Zdravlje” traži povećanje od 30, a ne od 60% - rekao je tada Cvetanović.

Gradonačelnik Leskovca dodao je i da JKP Vodovod ima jedan kotao za grejanje koji oni ne koriste, te da je on dovoljan da potrebe Osnovne škole ”Vožd Karađorđe”, dok će se o odvajanju grejanja Sportskog centra od fabrike ”Zdravlje” razmišljati u narednim godinama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: