Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:07, 23. 12. 2019.

| Društvo

Fasada zgrade u Pasi Poljani otpala pod naletom vetra

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Zgrade Ulica Čedomira Krstića fasada otpala decembar 2019 foto Južne vesti Milan Zirojević
Građani kažu da ovo nije prvi put kako fasada otpada; foto: JV/M.Z.

Zgrade u Ulici Čedomira Krstića u niškom naselju Pasi Poljana, u kojima su naseljene izbeglice, dosad su plenile pažnju zbog nerešenog načina otkupa stanova, a sada se javio novi problem - otpao je veliki deo fasade sa jedne strane zgrade. Prema svedočenju stanara, fasadu od stiropora oduvao je jak vetar.

Veliki deo fasade i stiropora pao je na trotoar pored zgrade, a klima uređaj koji je bio namontiran na nju jedva se drži. Stanari zgrade kažu da ovo nije prvi put da se suočavaju sa ovakvim problemom. Zgrade Ulica Čedomira Krstića fasada otpala decembar 2019 3 foto Južne vesti Milan Zirojević Pozamašna količina fasade i stiropora na trotoaru; foto: JV/M.Z.

Čim je izgrađeno, pre 10 godina, počela je da se raspada fasada. Onda su to popravili, ali je brzo počela ponovo da otpada. Sad se cela raspala - priča jedna stanarka.

Zgrade Ulica Čedomira Krstića fasada otpala decembar 2019 4 foto Južne vesti Milan Zirojević Fasada očito sumnjivog kvaliteta otpala pod naletom vetra; foto: JV/M.Z. Šta će biti sa ružnom, a očito i opasnom fasadom Južne vesti su pokušale da saznaju, ali bezuspešno.

Direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović rekao je da je u toku sastanak na ovu temu, ali se više nije javljao, šefica odseka građevinske inspekcije u Nišu Marina Živulović Petrović, koja je dosad komentarisala slične slučajeve, novinare je uputila na načelnika Gradske uprave Ljubišu Janića. Ni od njega novinari, za sada nisu dobili tražene odgovore.

Inače, zgrade u kojima živi 75 porodica, od kojih 15 nisu izbeglice, već socijalno ugroženi građani, donacija su Italije. Poslednjih 10 godina problematično je plaćanje kirije i otkup stanova. Dolazili su izvršitelji i išlo se na sud, a pre nekoliko meseci Vlada Srbije potpisala je odluku da sadašnji stanari mogu da otkupe stanove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • qgo

    12:16 // 24. 12. 2019.

    POsle se cudite zasto je "Zivela smrtna kazna!" moja jedina politicka parola.

  • MilosNis

    07:42 // 24. 12. 2019.

    Ni jedno pravilo za izradu demit fasade nije ispostovano, ali NI JEDNO. Ovo je cist kriminal!!! Mislim da je nadzor bila gradska stambena agencija, pa onda hajde malo da se preispitaju ti strucnjaci tamo! Zali boze kakve neznalice ova drzava placa!

    • Peca

      15:04 // 24. 12. 2019.

      Koji nadzor druže?! Čast izuzecima,ali većinu njih zovu ,,10%". Njima daš 10%,pa što više radovi iznose,veća lova na konto...

  • Kreza

    23:52 // 23. 12. 2019.

    Koja gradska sluzba je dala dozvolu za ovakvu gradnju to kao prvo treba ispitati a drugo gde je ta famozna gradjevinska inspekcija koja treba po zakonu da zabrani ovakve gradnje sta radi ta gospodja velika sefica gradjevinske inspekcije i taj Laki ili Teski kako ga vec zovete!

    • Aleksandar

      13:20 // 24. 12. 2019.

      Kreso samo da ti objasnim
      Laketic je jedan od retkih strucnih, radnih i postenih. Njegov poso to nije. To radi Izvodjac i nadzorni organ.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: