Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 4. 8. 2015.

| Društvo

Fekalne vode poplavile palilulske ulice, podrume i dvorišta

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
slika3
U nekim podrumima voda i po pola metra; foto: JV

Meštani nekoliko ulica u niškoj Opštini Palilula od jutros su primorani da suše tepihe, bacaju uništene stvari i raščišćavaju jer im je zbog jučerašnjeg pljuska fekalna voda iz kanalizacije poplavila podrume i dvorišta.

Najkritičnija situacija je, kažu meštani, u Vrbaskoj i Ulici Vojvode Gojka, ali su poplavljene i ulice Stevana Kaćanskog i Kumanovska.

Untitled Voda do točkova; foto: J. AleksićOne, objašnjavaju, nisu priključene na južni kolektor i nemaju atmosfersku kanalizaciju, pa zato već godinama sva fekalna voda posle samo nekoliko minuta kiše krene da “kulja” kroz slivnike i šahtove i poplavljuje i ulice i domaćinstva.

I dok nadležni prebacuju odgovornost za ovaj višegodišnji problem, meštani su primorani da se sami snalaze, ali bezuspešno.

Morali smo juče da postavljamo džakove sa peskom, ali to nije mnogo pomoglo jer je u nekim podrumima voda dostigla i metar visine. Vatrogasci koji su nam ispumpavali vodu su morali da nam isključe struju u podrumima jer je voda kuljala iz elektroinstalacija - objašnjava Miomira R. iz Vrbaske ulice.

naslovna Džakovi nisu dovoljno dobra barijera da spreče štetu; foto: JVI njene komšije su ogorčene zbog toga što, kažu, rizikuju da stradaju od struje u poplavljenim podrumima, a niko od njih ne može da ode ni na par dana od kuće, jer moraju da je štite od eventualnih poplava. Isključeni su im zamrzivači u podrumima, a kreč na zidovima otpada od vlage.

Ne samo da nam je fekalna voda uništila tepihe, garderobu, sitniji nameštaj, knjige, koje ćemo sada uglavnom morati da bacimo, nego nam se već godinama od vlage potkopavaju temelji kuća. Šta ćemo sa tim da radimo? - ogorčeno pitaju meštani.

Obraćali su se, kažu, i Opštini Palilula, i Vodovodu, i Direkciji za izgradnju grada, ali svi su, kako tvrde, prebacivali nadležnost jedni na druge. 


Opština: Možemo samo da šaljemo dopise

slika2 Pojedini meštani i dalje izbacuju vodu; foto: JVU Gradskoj opštini Palilula kažu da su svesni da je u pitanju višegodišnji problem, ali da za njega nisu nadležni oni, već Direkcija za izgradnju grada koja treba meštanima da izgradi komunalnu infrastrukturu.

I jutros smo Direkciji poslali dopis u kome tražimo da oni reše ovaj problem, kao i prošle godine što smo slali dopise. Međutim, ni prošle godine nam ništa nisu odgovorili, niti su šta rešili u međuvremenu - kažu u GO Paliliula.

slika4 Palilulci raščišćavaju i bacaju uništene stvari; foto: JVU Direkciji za sada nismo uspeli da dobijemo informaciju šta su do sada uradili kako bi rešili višegodišnju muku ovih građana i kako planiraju da reše ovaj problem u budućnosti. 

Sa druge strane, Nišlije iz ovih ulica kažu da su spremne i finansijski da učestvuju u izgradnji atmosferske kanalizacije, ukoliko nadležni budu imali volju da ”deo para koje potroše za manifestacije poput Palilulske večeri, ulože u rešavanje ovog problema koji bi trebalo da im je prioritetniji”.

Poplava u Vrbaskoj ulici na Paliluli

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mali Perica

    15:34 // 5. 8. 2015.

    Još jedan dokaz dugogodišnje maloumne politike...šta je važnije? Rešenje nesrećnih ljudi ili političke bahanalije? Šta je s ovim narodom?

  • 24km

    01:13 // 5. 8. 2015.

    desnobalnog kolekora urađeno je u mandatu neposredno izabranog gradonačelnika novcem iz republičkog budžeta. Nezgodno je što se to zatrpa i ne može da služi za slikanje u kampanji. Zbog toga, moguće je, političari prebacuju lopticu u tuđ teren jer takav posao ne donosi političke poene.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: