Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:19, 29. 5. 2013.

| Društvo

"Fićom" kroz Jugoslaviju da okuse svako pivo

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Pivska_tura
Toni i Lovre na osveženju u Nišu

Dva prijatelja iz Splita Toni Pavlović i Lovre Režić, na nesvakidašnjoj turi "fićom" kroz gradove bivše Jugoslavije koji imaju pivare, danas su svratili u Niš.

Ovi momci su pre polaska na "pivsku turneju" saznali da je "Niška pivara", koja je do nedavno proizvodila 46 miliona flaša piva godišnje, zatvorena i da se "Niškim pivom" ne mogu osvežiti. Ipak, nisu izbrisali ovaj grad sa liste stanica. Pivska tura    

- Išli smo u Sarajevo na "Sarajevsko", u Nikšić na "Nikšićko", kratko smo se zadržali u Peći da probamo "Peju", preko Prištine otišli u Skoplje na "Skopsko", svratili u Leskovac na roštilj koji je čuven i u Splitu i sad nas evo u Nišu - priča Lovre.

Ideju da ovako provedu dvonedeljni odmor ovi momci dobili su pre godinu i po dana. Na Fejsbuku su sa prijateljma nabrajali sve vrste piva iz regiona, a zatim samo ona koja su nazive dobila po gradovima u kojima se proizvode. Pivska tura

Toni je tada predložio da ih sve obiđu i odredili su rutu. Kažu da je među njihovim prijateljima i rodbinom bilo "nevernika" koji su mislili da neće krenuti u "pivsku turu". Sada su isti "nevernici" njihovi najveći fanovi koji ih prate i bodre preko Fejsbuk stranice.

- Trebalo je samo izabrati auto. Prvo smo hteli da krenemo "jugom", jer je auto morao da ima neku simboliku, ali ranije su ga već koristili u slične svrhe, pa smo se odlučili za "fiću". Dobra stvar sa njim je što svako ume da ga popravi - govore Splićani.

Kupljen specijalno za ovu priliku, star tačno 30 godina, momci kažu da stavlja osmeh na lice i njima i svakom ko ih vidi. Već ih je prevezao preko Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Makedonije. Posle stanica u Zaječaru i Jagodini, biće odvežen u Kragujevac na servis. 

- Po "fići" nas prepoznaju. U Nikšiću su nam ljudi mahali, trčali za nama i vikali. Saobraćajni policajci su nas zaustavljali samo da nam požele srećan put, a i carinik nas je pozdravio - govori Toni.

Iako, kažu, ovoliku pažnju javnosti nisu očekivali i želeli su samo da provedu zanimljiv odmor, rado odgovaraju na pozive novinara koji ih čekaju gotovo na svakoj stanici.

Iz Kragujevca nastavljaju u Valjevo gde će probati "Valjevsko", zatim u Novi Sad na odmor, Apatin na "Apatinsko", u Osijek na "Osječko", Vukovar na "Vukovarsko" i u Tuzlu na "Tuzlanski pilsner".

Pivska tura Posle noćenja u Banjaluci gde će pojesti po porciju ćevapa, ovi avanturisti će putovati dalje u Karlovac na "Karlovačko", u Laško na "Laško", predahnuti u Ljubljani i otići na obavezni šoping u Trst, kao što je nekad bio običaj. Posle noćenja u Rijeci i posete Donjem Pazarištu na "Velebitsko", kažu da će nazad na Poljud. 

Kada se vrate kući, oceniće svako pivo koje su probali, a u budućnosti su u planu i neka druga putovanja. Želeli bi da "renoom 4" pođu putevima vina kroz Francusku, "mini morisom" obiđu proizvođače viskija u Britaniji, a kad odu u "mirovinu", naći će vozača koji bi ih vozio kroz mesta gde se proizvode različite vrste mineralne vode.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • hedonist

    17:48 // 30. 5. 2013.

    bravo dalmosi,nazalost,nini je rasturio pivaru.pozdravite dragana holcera!

  • jovanovic dejan

    16:33 // 30. 5. 2013.

    Sledeci put kad idete po ovoj turi zovite mene.....

  • joe

    12:48 // 30. 5. 2013.

    Vidi imaju desnu štopku! Priceless!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: