Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 29. 6. 2023.

| Društvo

Film koji je otvorio festival u Kanu, sutra otvara i festival horora u Doljevcu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
1 - Slaughter Festival - Foto Saša Đorđević (1)
Film "Rez" otvara Slaughter Festival sutra u 20 sati, odmah nakon nastupa svajcarskog benda; foto: Saša Đorđević

Nastupom švajsarskog benda Ural Umbo i projekcijom filma Rez, koji je prošle godine otvorio festival u Kanu, u petak 30. juna od 19:30 u prostoru nekadašnje doljevačke klanice, počeće drugi internacionalni festival umetničkih horor filmova Slaughter. U festivalskim aktivnostima, koje će trajati do nedelje, 2. jula, učestvovaće i gosti iz inostranstva.

Organizatori iz Komplos Art Factory najavljuju preko 30 stranih i domaćih horor ostvarenja na tri bioskopska platna, kao i 9D bioskop. Filmovi koji će posetioci festivala imati prilike da pogledaju u Doljevcu, takmičiće se za nagradu “Zlatna macola”.

Iz programa filmskog festivala ističemo belgijski Megalomanijak o bratu i sestri, potomcima serijskog ubice koji kreću očevim stopama. Zatim dansku brutalno crnu satiru o (ne)tolerancije Ne govori zlo, kao i austrijski film Orgija mrtvih, laureata “Zlatne macole” za film čiji ovo nastavak, Urokljivo oko, koji je španski “folk horor” i film Zločini budućnosti- kažu organizatori.

doljevac, horor festival 3 Specijalni gost biće i reditelj filma "T.T Sindroma" Dejan Zečević; foto: Slaughter horror film festival Među filmovima koji će se naći na programu festivala biće i domaće ostvaranje T.T Sindrom, a reditelj Dejan Zečević biće specijalni gost Slaughter festivala, a povodom 20-godišnjice filma u subotu, 1. jula u 13 sati biće organizovana tribina u Deli prostoru, na kojoj će pored Zečevića učestvovati i reditelj Milan Lakobrija i kritičar Nenad Bekvalac.

Posetioci festivala će, prema rečima organizatora imati priliku da vidi i izložbu rekvizita i fotografija Miroslava Lakobrije koju čine prepoznatljive maske, delovi tela, lutke i drugi rekviziti iz domaćih i stranih filmova, a biće prikazan i izbor kratkih filmova koje je režirao.

U večernjim satima festivalskih večeri, publika će moći da vidi radove Balkenske smotre mladih strip autora iz Leskovca, Korala Ilhana iz Turske, Ivana Berova iz Bugarske, Igora Jovčevskog iz Severne Makedoije, Kosmina Višana iz Rumunije i Stjepana Matića iz Hrvatske, koji će poznate strip heroje povezati sa tvrđavom Koprijan, koja se nalazi u blizini Doljevca.

U pratećem, muzičkom delu festivala, na dva nezavisna stejdža nastupaće ukupno 12 autorskih metal bendova.

Za publiku iz Niša biće organizovan besplatan prevoz do Doljevca za sve tri festivalske večeri, a polasci će biti u 18 i 18:30 sa parkinga ispred Doma Vojske.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Preterane i uzaludne ambicije

    08:03 // 30. 6. 2023.

    Svako da ponese po dve flase vode.Treba nesto da se pokusa pa koliko uspe.Mada sredina a i lokacija nisu bas bsjbolja.Doljevac je Doljevac ...

  • maja

    00:21 // 30. 6. 2023.

    Srećno. Prošle godine je bilo odlično, ove nadamo se, još bolje. Konačno nešto zanimljivo u ovoj ucmaloj sredini

  • Horor

    20:35 // 29. 6. 2023.

    U Doljevcu je horor i bez festivala...svaki dan.

    • Doljevcanin

      10:12 // 30. 6. 2023.

      A zasto je horor svakog dana u Doljevcu? Daj ajde reci odakle si molim te, bas me interesuje kako si dosao do zakljucka da je kod nas horor.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: