Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 7. 7. 2015.

Filozofski: "Novi cenovnik po preporuci Ministarstva i Senata"

protest Na protestu nekoliko desetina studenata

Posle protesta grupe studenata Filozofskog fakulteta, nezadovoljne poskupljenjem prijave ispita i odluke da se naplaćuje svaka posle treće, iz uprave Fakulteta je objašnjeno da su izmenom cenovnika samo "odgovorili na zahteve Ministarstva i Senata Univerziteta u Nišu".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Posmatrac

    17:18 // 7. 7. 2015.

    Pa cekaj ovo su studenti? Ovi svi imaju 30+ godina... Obnovili apsolventski staz po ko zna koji put, ako se ne varam to znaci da su na 4. godini studija vec tri ili cetiri godine? Pa ja sam za 4 godine ceo fakultet zavrsio a oni ne mogu poslednju godinu studija.

    • Eren

      20:15 // 7. 7. 2015.

      Čak i ako imaju preko 30 godina, čak i ako su duže vreme apsolventi, oni imaju status studenta, pa prema tome imaju i načelno pravo da se pobune u vezi sa nekim uslovom studiranja koji im ne odgovara.

      Svaka tebi čast što si diplomirao u roku, ali otkud znaš zašto je neko apsolvent po 3 godine? Možda neko ima probleme o kojima pojma nemaš, a koji mu otežavaju studiranje. Treba imati malo skepse.

    • Mirko

      17:20 // 8. 7. 2015.

      Ovi sigurno nemaju 30 i više godina jer te studente ove izmene ne dotiču. Za njih je prijava ispita već 3-4 godine 1500 po ispitu i to se ni sada nije promenilo, ostalo je isto. Redovnii studenti su najviše pogođeni ovim novim nametima. Za veliki broj prijava ispita kriv je fakultet koji nikad ne istakne raspored ispita na vreme, ili istakne samo delimicni raspored.

  • Studentkinja

    17:45 // 7. 7. 2015.

    1. Studenti koji su na budžetu nisu plaćali prijavu ni 300 dinara,prijava je bila besplatna.

    2. Studenti koji nisu "završili na vreme" zbog toga plaćaju produženu godinu.

    3.Ne znam kako ste zaključili koliko pomenuti studenti imaju godina, ali i da imaju trideset možda se fakultetom nisu bavili zbog bolesti,možda su studirali dva fakulteta a možda samo nisu imali dovoljno novca.

  • Produzeni

    21:27 // 7. 7. 2015.

    "Produzeni apsolventi", kako nas u sali nazivaju, nemaju 30+ jer po bolonjskom zakonu to nije moguce. Radi se o studentima od 24, 25, 26 godina.

    • Jos jedan produzeni

      22:32 // 7. 7. 2015.

      Tacno tako. Po Zakonu o Visokom obrazovanju (Clan 94.) student gubi status jedino ukoliko ne završi studije do isteka roka koji se određuje u dvostrukom broju školskih godina. To bi znacilo da imamo status studenata u trajanju 8 godina (4+4).
      Dokle ce se vise iznositi neistinite informacije za napacene "produzene apsolvente"?

  • Pravda iznad svega

    21:37 // 7. 7. 2015.

    Postovani novinari Juznih vesti, Studentski parlament F.f.u Nisu danas je izdao saopstenje u kome vas optuzuju da iznosite neistinite informacije, te da u tome prednjacite. Imajte na umu da su obicni studentiuz vas, da vas podrzavaju, jer ste jedini koji se ne boje da iznesu ISTINU. Hvala vam sto valjano i profesionalno obavljate svoj posao.

  • Nismo vanzemaljci, vec studenti

    21:53 // 7. 7. 2015.

    Gospodja Paunovic je iznela informaciju koja nije istinita. Studenti po Zakonu imaju pravo da studiraju 8 godina (4+4, a ne 4+1) i u tom periodu oni se nazivaju STUDENTIMA, pa kao takvi imaju pravo da traze postovanje Odluke o upisu u skolsku 2014/2015.http://studenti.filfak.ni.ac.rs/oglasna-tabla/vesti/uslovi-upisa-u-skolsku-2014-2015-godinu.html

  • Cist obraz

    22:51 // 7. 7. 2015.

    Postovani novinari Juznih vesti, Studentski parlament F.f.u Nisu javno vas je prozvao da iznosite neistinite informacije. Jedine lazne informacije iznose oni koji upravljaju i manipulisu tim istim Studentskim parlamentom. Vama veliko hvala sto valjano i profesionalno obavljate svoj posao i sto se ne bojite da podrzite potlacene studente,kojima su gotovo svi okrenuli ledja zarad vlastitih interesa

    • zena zmaj

      09:49 // 8. 7. 2015.

      profesori diriguju studentima da podrivaju sistem kako bi se sujete zadovoljile zbog hapsenja clanova porodice nama dobro poznate u javnosti po blistavoj politickoj karijeri. Isti ti profesori govore studentima da moraju da pljuju sadasnju vlast na ispitu kod istog da bi dobili prolaznu ocenu.

  • zoran , roditelj studenta

    10:06 // 8. 7. 2015.

    Cudi me da niko u komentarima nije istakao GLAVNI PROBLEM !?
    Na dan prijavljivanja ispita cesto puta nema istaknutog rasporeda polaganja !?
    Sta student da radi u takvoj situaciji,nego da prijavi vise ispita,pa kad raspored bude objavljen da se odluci na koji ce izaci ? Tako i dolazi do pojave da studenti neki predmet prijave i vise puta a da uopste ne izadju na ispit !

  • zoran

    10:17 // 8. 7. 2015.

    Lepo je sto se Fakultet pridrzava propisa,ali nije lepo ako to cini samo kad je to u njegovom interesu !
    Nije lepo ni da se napravi takav raspored da student u jednom danu polaze ispite iz dva predmeta...Nije lepo,ali se,eto,i to ponekad desi...I oni sa Fakulteta su ljudi,pa ponekad,cesto,pogrese...I,sta im mozete,da stojite na stepenistu i vicete "Uaaa!",a njih sramota...koliko nam dobro ide..

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: