Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 18. 11. 2021.

| Društvo

Filozofski fakultet dobija Frankofoni centar, studenti iz Niša usavršavaće se u Kairu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Filozofski fakultet
Uskoro će otpočeti i saradnja sa Univerzitetom u Kairu, na kome će studenti dodatno moći da se usavršavaju; foto: Filozofski fakultet

Frankofoni centar namenjen studentima, profesorima iz jugoistočne Srbije, srednjoškolcima i učenicima osnovnih škola biće formiran u okviru niškog Filozofskog fakulteta, najavljeno je tokom posete ambasadora frankofonih zemalja i uprave fakulteta. Kako saopštavaju sa Filozofskog fakulteta, uskoro će otpočeti i saradnja sa Univerzitetom u Kairu, na kome će studenti dodatno moći da se usavršavaju.

Nakon sastanka sa predstavnicima Grada, ambasadori Francuske, Egipta, Tunisa, Kambodže, Angole, Maroka, Gvineje, Demokratske Republike Kongo, kao i predstavnici Francuskog instituta u Srbiji, posetili su i Filozofski fakultet.

Osnovna misija Grupe je promovisanje i afirmisanje francuskog jezika i frankofonih vrednosti u Srbiji. Zbog toga je, smatraju, važno da i u ovom delu Srbije postoji centar koji će biti namenjen studentima, profesorima iz regiona jugoistočne Srbije, srednjoškolcima i učenicima osnovnih škola. Predstavnici Grupe, koji su najavili da će obezbediti finansijska i druga potrebna sredstva, veruju da će ovakav potez doprineti porastu interesovanja za francuski jezik i kulturu među mladima koje je trenutno u osetnom padu - navode sa Filozofskog.

Očekuju da će Frankofoni centar doprineti boljem umrežavanju učenika i nastavnika, kao i profesora i studenata u celoj zemlji i navode da su ambasadori najavili da će posredovati u uspostavljanju saradnje između Filozofskog fakulteta i francuskih kompanija u Srbiji, te će studenti francuskog jezika i književnosti dobiti mogućnost da obave stručnu praksu ili se zaposle.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: