Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 27. 6. 2022.

| Društvo

Firma koja gradi stadion u Leskovcu rekonstruisaće i Bolnicu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
opsta bolnica leskovac
Posao dobila firma za koju je CINS 2015. godine pisao da je protiv direktora te firme podneta krivična prijava zbog sumnje da je ponudu za javnu nabavku zasnovao na lažnim podacima; foto: B. A.

Iako je početak druge faze rekonstrukcije leskovačke Opšte bolnice bio najavljen za kraj prošle godine, zbog promene u ceni došlo je do pomeranja, što je uticalo i na samo raspisivanje tendera. Sa zakašnjenjem od 6 meseci on je završen, a najbolju ponudu dala grupa ponuđača koju predvodi firma GAT iz Novog Sada koja već izvodi radove na stadionu "Dubočica“.

Pored konzorcijuma na čijem je čelu novosadska firma, u konkurenciji za rekonstrukciju unutrašnjosti leskovačke Bolnice bila je i firma Montoprojekt iz Beograda.

Međutim, posao je dobila firma za koju je CINS pisao da se u novembru 2015. susrela sa policijom i pravosuđem, pošto je protiv direktora te firme podneta krivična prijava zbog sumnje da je ponudu za javnu nabavku zasnovao na lažnim podacima .

Takođe, ova firma je poznata i Vranjancima, pošto je u avgustu 2020. godine dobila poverenje da gradi Bolnicu u ovom gradu. Skrinšot, tender Bolnica Le Posao će izvoditi ukupno 11 firmi, vrednost radova 4,5 milijarde dinara; skrinšot

Datum početka radova na drugoj fazi leskovačke Bolnice još je nepoznat, a prema Ugovoru, izvođači nakon potpisivanja ugovora najpre treba da budu uvedeni u posao, nakon čega bi ubrzo trebali da počnu i radovi.

Skorom početku radova nada se i direktor najveće zdravstvene ustanove u Jablaničkom okrugu Nebojša Dimitrijević, koji kaže i da su uprava i mandžment Bolnice već spremani da se krene sa drugom faze rekonstrukcije.

Mi smo spremni da pružimo svu potrebnu logistiku, naravno da smo srećni što je izabrana firma. Moramo da poštujemo zakon, da sve to ide svojim tokom, a mi smo već sada spremni da se krene u rekonstrukciji i jedva čekamo početak radova. Spremni smo da pružimo svu neophodnu logističku podršku, čuo sam za tu firmu, znam da rade stadion, da su dobri i nadam se da neće biti problema - kaže Dimitrijević.

Dodaje da će kada se krene sa radovima u unutrašnjosti zgrade morati da dolazi do promena u radu, ali i da će pojedini pacijenti biti preusmeravani u okolne zdravstvene centre i bolnice.

Znate, to je neminovnost. Kada nešto radite morate da budete spremni na to. Mi ćemo kada dođe vreme poslati dopise okolnim zdravstvenim ustanovama u Nišu, Vranju, Surdulici da nam izađu u susret ukoloko bude potrebno. Bitno je da svi radimo zajedno, jer je ova rekonstrukcija bitna za sve - rekao je Dimitrijević.

Podsetimo, vrednost radova za drugu fazu kako je još ranije najavio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović umanjen je 700 miliona dinara, pa će za kompletnu rekonstrukciju unutrašnjosti zgrade Kancelarija za javna ulaganja uložiti 4,5 milijarde.

Kompletna rekonstrukcija glavne zgrade leskovačke Bolnice je započela krajem 2018. godine, a ukupna vrednost investicije je 15 miliona evra. Rok za završetak radova na prvoj fazi je bio kraj 2019. godine, ali su radovi zbog kišnih dana kasnili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: