Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 12. 4. 2024.

| Društvo

Firma koja sanira krov na Gradskoj kući u Nišu: Radovi su pri kraju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
IMG-d0d8058116806940d9434d2b1a9c1da1-V
Krov i dalje čeka sanaciju; foto: Sonja Vidojković

Iz firme Gro statik iz Veternika, koja sanira krov na Gradskoj kući u Nišu, kažu da je bilo "nepredviđenih situacija i da je trebalo naći adekvatno tehničko rešenje", a tvrde da su radovi pri kraju. Nedavno je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla da je firma u problemu, a da zaposleni u Gradskoj kući "trpe majstore koji rade i posle roka".

Radovi na sanaciji krova na Gradskoj kući, koja je spomenik kulture, počeli su leta prošle godine, rokovi su probijeni, a na krovu i dalje radovi. Gradonačelnica je nedavno za to okrivila firmu Gro statik iz Veternika koja je posao dobila na tenderu. Iz firme su rekli za Južne vesti da su "predmetni radovi veoma specifični zbog načina izvođenja I pristupačnosti".

Tokom izvođenja radova bilo je i nepredviđenih situacija za koje je trebalo naći adekvatno tehničko rešenje. Maksimalno vodeći računa o svakom detalju na tako značajnoj građevini. Radovi su pri kraju - kažu iz Gro statika.

Dragana Sotirovski je nedavno rekla da su izvođaču radova, zbog nepoštovanja rokova, pustili sve garancije- Grad je ispoštovao zakon, dodala je, a "trenutno je izvođač u problemu".

Jedino što mi trpimo majstore koji izvode radove i posle roka - rekla je Sotirovski.

Podsetimo, procenjena vrednost nabavke bez PDV-a bila je 8.416.666 dinara, odnosno oko 71.000 evra. Predviđeni su različiti radovi na staklenom krovu nekadašnje Narodne banke.

Sotirovski je pre prošle godine rekla da će, ako se ne požuri, zaposleni morati da otvaraju kišobrane unutar Gradske kuće svaki put kada bude padala kiša, kao i da se zgrada ne nadograđuje, već da se samo menja krov i da treba da se reši problem sa golubovima koji prave štetu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    19:17 // 12. 4. 2024.

    Alo, bre, lihvari,
    sto ovde kukate? Imate u
    Nisu, sns televizije, koje niko normalan ne gleda, pa se tamo nadgornjavajte sa Templarkom! Svima vam je dobro, folirate zatucane!

  • Sale

    15:51 // 12. 4. 2024.

    To je neka firma verovatno shodno sadašnjoj strukturi tašna -mašna...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: