Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:24, 7. 2. 2020.

| Društvo

Firma koju je kritikovao gradonačelnik Leskovca dobila novi posao za 2,5 miliona dinara

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
goran cvetanović, obilazak gradilišta
Novi posao za leskovačku firmu poznatu po kašnjenju, foto: Grad Leskovac

Iako je lično gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović proveravao gradilišta na kojima radi leskovačka firma Sistem SNL graditelj, te zbog silnih kašnjenja rekao da posao u ovom gradu više neće dobiti jer će biti stavljena na “crnu listu”, to se ipak nije desilo. O razlozima nadležni ne govore, a firma je dobila novi posao - sređivanje dela parka Devet Jugovića čija je vrednost 2,5 miliona dinara bez PDV-a. Opozicionari kažu da se iz ovoga vidi koliko Cvetanović ispunjava data obećanja.

Poslednjeg dana oktobra 2019. godine Cvetanović je u ulozi inspektora obilazio gradilišta na kojima su kasnili radovi - vrtić “Bambi”, plato ispred hale Partizan, parterno uređenje preko puta Tehnološkog fakulteta. Sve ih je radila ova leskovačka firma koja ne poštuje rokove.

Zbog kašnjenja se tada Cvetanović izvinjavao građanima i rekao da će uraditi sve što treba kako se greške ne bi ponavljale. Ipak, ista firma ponovo je dobila posao koji će platiti svi građani, a Cvetanović je sada bio bez komentara.

Gradonačelnik je rekao šta je imao - bili su kratki u njegovom Kabinetu.

Gde je zakazalo, zašto firma nije stavljena na crnu listu i kada će to uraditi, nadležni ne odgovaraju.

Opozicona odbornica Jelena Spirić kaže da ovaj slučaj samo pokazaju da ono što ljudi sa vlasti obećaju, uglavnom ne ispune, a da datu reč Cvetanović ne drži.

Kuđenje, pa ponovno dodeljivanje posla pokazuje samo vrednost Cvetanovićevih reči i onoga što on priča. Znači da njegove reči i obećanja ne vrede ništa, to je samo za nauk biračima da sve što on priča je laž. Ne brine se ni o deci, ni o roditeljima, ne misli se na građane i njihove potrebe, već se samo čerupaju pare iz budžeta - kaže Spirićeva.

Dodaje i da se treba ispitati ko snosi odgovornost za sve nezavršene radove i koliko se zapravo izvođači radova kažnjavaju i da li plaćaju penale zbog kašnjenja.

Podsetimo, nakon 6 meseci kašnjenja, rekonstruisan je vrtić “Bambi” koji je radila ova firma, a Cvetanović se i tada izvinjavao roditeljima i deci. Kako je tada rečeno, nakon podnošenja izveštaja, komisija će odlučivati da li će ovaj izvođač biti novčano kažnjen.

Inače, ova firma počela je radove na rekonstrukciji trga u Niškoj Banji, ali je ugovor raskinut zbog nepoštovanja rokova.


Za uređenje parka 2,5 miliona dinara bez PDV-a

Park Devet Jugovića jedan je od najstarijih u Leskovcu, a s obzirom na to da deo godinama nije rekonstruisan, odlučeno je da se on uredi.

Poslednje što je rađeno u parku je rekonstrukcija stepeništa, a s obzirom na to da su ona iz Prvomajske i Ulice Devet Jugovića povezane zemljanim stazama, u planu je izgradnja pešačkih staza sa te strane.

Prema podacima javne nabavke, planira se rekonstrukcija postojećih staza, ograđivanje parka i stepeništa. Žičanu ogradu na zapadnoj strani zameniće paneli sa kaskadnim betonskim parapetom.

U konačnom izgledu, planirano je da ograda bude prekrivena, tj. obrasla bršljanom ili sličnim puzavicama, kako bi se što više uklopila u ambijent parka i postojeće zelenilo. U cilju povezivanja postojećeg platoa sa novoformiranom stazom, projektom je predviđena izgradnja stepeništa - stoji u konkursnoj dikumentaciji javne nabavke.

Za ove radove će on novca građana biti izdvojeno 2,5 miliona dinara bez PDV-a, a ugovor će biti potpisan sa firmom poznatom po kašnjenju jer se jedina javila u postupku javne nabavke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    05:13 // 10. 2. 2020.

    Sve pohvale za gradonacelnika on radi svoj poso jedino zameram sto gradske vlasti ne okrecu glavu prema novootvorenim firmama

  • Mira

    18:07 // 8. 2. 2020.

    Niko nije iznad zakona, pa nije ni rukovodstvo naseg grada. Zakon mora da se postuje. Ta firma ce sigurno placati debele penale ako bude opet bilo propusta, jer smo pravna drzava. Tako da negodovanje usmerite prema firmi a ne prema gradu.

    • Yo971

      15:34 // 9. 2. 2020.

      Ko je dodelio posao ovoj firmi... ponovo?

  • Tamaris

    15:57 // 8. 2. 2020.

    Nadam se da ce se SNL graditelj potruditi da ovog puta ispostuje rokove kad se vec nijedna druga firma nije javila na konkurs.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: