Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:24, 7. 2. 2020.

Firma koju je kritikovao gradonačelnik Leskovca dobila novi posao za 2,5 miliona dinara

goran cvetanović, obilazak gradilišta Novi posao za leskovačku firmu poznatu po kašnjenju, foto: Grad Leskovac

Iako je lično gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović proveravao gradilišta na kojima radi leskovačka firma Sistem SNL graditelj, te zbog silnih kašnjenja rekao da posao u ovom gradu više neće dobiti, jer će biti stavljena na “crnu listu”, to se ipak nije desilo. O razlozima nadležni ne govore, a firma je dobila novi posao - sređivanje dela parka Devet Jugovića čija je vrednost 2,5 miliona dinara bez PDV-a. Opozicionari kažu da se iz ovoga vidi koliko Cvetanović ispunjava data obećanja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Lile88

    14:09 // 7. 2. 2020.

    Eh kad bi mogao jedan covek sve da radi i konzrolises u gradu. Pa valjda odgovornost snose i drugi ljudi koji rade na odgovornim mestima u gradu i na ciju odgovornost gradonacelnik i poziva. Uostalom, iako do sada nisu radili kako treba, mozda medijski pritisak u ini svoje i ova firma odradi posao za koji je angažovana u roku.

  • Шишач снс-ОВАЦА

    13:27 // 7. 2. 2020.

    ПоправИли се кад ги Меско искритиковАо!

    • LEONTINA

      22:31 // 7. 2. 2020.

      Opoziciona odbornica treba da se pozabavi sledećim, da iznese plan i program rešavanja problema koji postoje, bliže se izbori, iskoristite priliku pa se pokažite delima a ne praznim rečima. Ali, nažalost, pošto nemate viziju onda koristite svaku priliku za napad. Pokrijte se ušima i ćutute. A što se tiče firme, nažalost, zakon o javnim nabavkama je jasan.

  • Боги

    03:15 // 8. 2. 2020.

    Већину ових коментара је написала једна иста женска особа тј. један исти напредњачки бот.
    Да ли је куцала из просторија СНС-а, неког јавног предузећа или баш из кабинета крадоначелника, то већ не могу да установим.

  • Marko

    13:59 // 7. 2. 2020.

    Da nece mozda piramidu da prave za faraona?

  • Luka Mitrovic

    16:39 // 7. 2. 2020.

    Nazalost jug srbije je uvek bio I ostao najzaostaliji I najzatucaniji deo ove zaostale I zatucane zemlje.

  • Ana

    14:36 // 7. 2. 2020.

    Opozicija izgleda koristi svaki korak gradonačelnika Leskovca kako bi to propratila u negativnom kontekstu. Ako neko treba da odgovara za neispunjavanje obaveza, tako će i biti. Uostalom, ako su neki projekti kasnili sa realizacijom, ne znači da će se svakom sledećem pristupiti na isti način.

  • pravnik

    14:13 // 7. 2. 2020.

    Ne moze niko da obeca da ce neko dobiti na tenderu ali isto tako ne moze da obeca da nece dobiti posao na tenderu ako taj ponudjac ima najpovoljniju ponudu. Sve je stvar tendera na koji gradonacelnik ne moze i ne sme da utice. Ono i sto je moralo da se uradi a to je da kada posao nije uradjen na vreme toj firmi se daju negativne reference tako da ubuduce ne moze da ucestvuje na tenderima grada.

  • Ajnstajn

    14:51 // 7. 2. 2020.

    Gradonacelnik je covek od reci , mnogo je uradio za ovaj grad i tek ce , za razliku od doticne gospodje Spiric, koja nikad nista nije uradila, sem sto je sebi obezbedila posao za vreme demokratske vladavine i sto joj plata iznosi 2 hiljade evra, jos daje sebi za pravo da daje izjave i rusi neciji ugled. Najbitnije je da se u Leskovac mnogo ulaze i gradi,sto je i najbitnije nasim sugradjanima.

  • Grof Vronski

    19:20 // 7. 2. 2020.

    Umesto opsirnih prica koje se svode na kritiku vlasti, zasto se ne uzmete u obzir da je ova firma dobila tender u skladu sa zakonom. Jedina se prijavila, tako da nije bilo izbora. Sto se tice gradonacelnika, on svakodnevno odrzava svoja obecanja, nema sumnje da ce tako biti i sada.

  • Tanja Mančić

    14:35 // 7. 2. 2020.

    Kao što smo i rekli,verovatno im je ovo zadnja opomena i da na dalje poštuju rokove trajanja radova.Pošto je jedina firma koja se javila i konkurisala,ostaje da im se verujemo.Neka im je srećom!

  • Sneža

    14:08 // 7. 2. 2020.

    Gradonačelnik je čovek od reči. To se nikako ne može osporiti. Pa zar gradonačelnik stavlja preduzeća na crnu listu, da li je to njegova obaveza? Postoje službe koje se time bave. Pores toga postoji odredba u zakonu da ako se na javni poziv javi jedan izvođač da se ugovor sklapa sa njim. Sviđao se neko nama ili ne, zakon se mora poštovati.

  • leontina

    16:19 // 7. 2. 2020.

    O kojoj opoziciji se radi? Ne znam da takvi postoje...U stvari, da, postoje i služe samo da kritikuju ono što se uradi u gradu. Spirićka je poznata po tome. Pokazala se ona dok je bila na vlasti, mali je ovo grad, svi se odlično poznajemo. A što se firme tiče, nadajmo se da će pametno iskoristiti ovu šansu i da će pokazati da su odgovorni i završiti posao u predviđenom roku.

  • Snickers

    22:35 // 7. 2. 2020.

    Jedva čekate da kritikujete gradonačelnika i to uglavnom za nesto na sta ni on sam ne može da utiče. Druge firme nije bilo na tenderu, drugačije nije moglo. Bitno je da se radi, a ako neko treba da bude kritikovan u svemu ovome to je iskljucivo ova firma i verovatno će snositi posledice nepoštovanja ugovora.

  • Lana12

    14:07 // 7. 2. 2020.

    Firma se jedina javila na konkurs, tako da tu se nista ne moze, a i da nije jedina na konkursu, kad ponudjac da najpovoljniju ponudu po zakonu mora biti izabran, tako da na te zakonske odredbe ne moze se uticati. Da je gradonacelnik uticao posle bi bila pisanja kako gradonacelnik opet nesto pogresno radi.

  • Caffetin

    14:16 // 7. 2. 2020.

    Gradonacelnik i te kako ispunjava data obecanja. Sto se moze iz mnogo cega videti. To sto je on rekao da ta firma nece dobijati posao, a opet Je dobila, jeste zato sto se jedina javila na tenderu, i to niko ne moze da ospori. Ostaje nam da se nadamo da ce svoje poslovanje poboljsati, i da ce u narednom periodu postovati unapred dogovorene rokove.

  • Aleksandra94

    14:43 // 7. 2. 2020.

    Sigurna sam da ce sve biti u interesu gradjana, a javno i transparentno kao sto to radi gradonacelnik. U isto vreme smatram da nece biti problema sa radovima kao sto je bilo problema na prethodnom projektu.

    • AntiBot

      14:53 // 7. 2. 2020.

      To sto nazivate gradonacelnikom je faraon 357

  • Nika

    21:15 // 7. 2. 2020.

    A kako ste mislili da ih odbiju kada su se jedini javili na tender?! Odgovor verovatno nemate, ali bitno da kritikujete. Sve je po zakonu i to je najbitnije u celoj priči.

  • Zlajko

    21:33 // 7. 2. 2020.

    Javila se jedna jedina firma i ispunjava sve uslove a svi napadaju gradonačelnika kao da ih je bilo nekoliko a on izabrao najgoru. Ako ponovo ne ispoštuju rok biće kažnjeni u skladu sa zakonom to je sigurno.

    • Poreski revizor

      22:49 // 7. 2. 2020.

      Ne moze da se Javi takva firma po zakonu o javnim nabvkama, zakon je grubo prekrsen.

  • Visnja

    14:02 // 7. 2. 2020.

    Ta firma se jedina javila na konkursu i ispunila sve uslove konkursa, da su morali da postupe po zakonu.

  • MilicaJovanovic

    15:18 // 7. 2. 2020.

    Pomenuta firma je prosla regularnu zakonsku proceduru i jedini je ucesnik tendera, tako da je ispunila sve uslove za dobijanje posla, nadamo se da ce ispostovati rokove za zavrsetak radova. Sto se tice vasih komentara vezanih za gradonacelnika Leskovca sasvim su bez argumenata. Jedini politicar u istoriji grada koji se hrabro bori za nas grad i gradjane Leskovca je gradonacelnik Cvetanovic.

  • Anuska

    14:10 // 7. 2. 2020.

    Jedina se javila i ispunila uslove konkursa, sta vam nije jasno?
    Verujem da niko nije odusevljen tom cinjenicom sto je bas ta firma izabrana, ali procedura je isla po zakonu, sta se drugo moglo...

  • Kiza

    14:26 // 7. 2. 2020.

    Ko je zakazao i ovu firmu nije oznacio i stavio na crnu list taj ce i odgovarati. U svakom slucaju ako se ovog puta probiju rokovi pljustace tuzbe i gotovo.

  • Radovan

    14:40 // 7. 2. 2020.

    Nakon kritika sigurno će ozbiljnije shvatiti poveren posao.

  • LILIKA

    16:10 // 7. 2. 2020.

    To sto se kasnilo na prethodnom projektu ne znaci da ce isto biti i sa svim narednim. Firma je sigurno na konkursu ispunila sve potrebne uslove, tako da sa zakonske strane gledano je sve kako treba da bude.

  • Teodora

    16:24 // 7. 2. 2020.

    Opozicionim kritičarima ne valja ništa kako god se uradi, da firma nije prošla na tenderu bilo bi "evo ne poštuju zakon"...Gradonačelnik je javno rekao svoje mišljenje jer želi da se projekti završavaju na vreme, a u Leskovcu ima puno gradilišta mnogo toga se radi i sredjuje. Ali zakon je jasan, u ovom slučaju nije se moglo drugačije postupiti.

  • Ana-Elsa

    09:22 // 8. 2. 2020.

    Jedini politicki program opozicije je da kritikuje gradonacelnika,ali i tu imaju puno posla jer treba ispratiti sve sto on radi.

  • Nadja26

    14:27 // 7. 2. 2020.

    Jao, kad god se Spiriceva oglasi sa svojim kritikama,vec mi se smuci. Toliko godina je u politici a nista korisno nije uradila za grad! Ali u necemu je prva- u kritikovanju svega uradjenog. Nego da joj ne dajemo previse na znacaju.
    Lepo je sto ce se raditi rekonstrukcija parka Devet Jugovica a SNL ima poslednju sansu da pokaze da nisu toliko neodgovorna firma,kako su se u poslednje vreme pokazali

  • Jasmin

    15:16 // 7. 2. 2020.

    Sto se tice tendera, ako je firma jedina koja se javila a da pritom ispunjava uslove nista cudno sto je dobila posao, jer je tako po zakonu, ali ovog puta trebalo bi da ispostuje rok.

  • Nikoletta°

    16:47 // 7. 2. 2020.

    Rec je o firmi koja se jedina javila na konkursu i ispunila sve uslove tako da nije mogla a da ne dobije posao.Gradonacelnik Leskovca je covek koji drzi datu rec, covek koji postuje zakon i bori se da Leskovac bude lepsi i bolji za zivot svih sugradjana.

  • Jelena Stoj.

    14:40 // 7. 2. 2020.

    A opozicija je bila od reči, dok su bili na vlasti ništa nisu uradili. Gradonačelnik otkad je na čelu grada se moze pohvaliti brojnim realizovanim projektima. Navedena firma je jedina konkurisala,ako bude bilo problema snosiće posledice.

  • Sanjari

    14:44 // 7. 2. 2020.

    Svi samo nabrajate sta se nije uradilo i sta ne valja. Radovi su i pored kasnjenja zavrseni. Rezultati su itekako vidljivi. Zato prestanite vise da podnistavate tudji rad i upornost da se ovaj grad dovede u red. Činjenica je da je ta firma jedina koja se javila i jedina ispunjavala uslove i samim tim automatski izabrana. Tako da se nadamo da ce firma uzeti u pamet i odraditi posao kako valja.

    • Mile

      15:22 // 7. 2. 2020.

      Sam si dao odgovor:jedina ispunila uslove zato sto je tender tako napisan da oni dobiju posao

  • Aleksandra Stevanovic

    15:02 // 7. 2. 2020.

    Sto se tice izjave opozicine odbornice Spiric, uopste joj nije na mestu. Ne zasniva se na cinjenicama.

  • Ana

    15:07 // 7. 2. 2020.

    Opozicija izgleda koristi svaki korak gradonačelnika Leskovca kako bi to propratila u negativnom kontekstu. Ako neko treba da odgovara za neispunjavanje obaveza, tako će i biti. Uostalom, ako su neki projekti kasnili sa realizacijom, ne znači da će se svakom sledećem pristupiti na isti način.

  • Ajnstajn

    17:22 // 7. 2. 2020.

    Gradonačelnik je izneo dobar predlog da se firma stavi na crnu listu, ali ovo nije vreme DSautokratije pa da se zakoni ne poštuju, firma je dobila posao po zakonu i to je jedino bitno.

  • Beta

    18:09 // 7. 2. 2020.

    Ajde ostavite vise coveka na miru. Samo ga optuzujete za sve i svasta. Muka kad se ne radi, muka kad se radi - kao da niko od vas nije nista u zivotu gradio i sagradio pa ne zna da uvek isplivaju u toku rada neki nepredvidjeni poslovi i oduze na zaplanirano vreme. To sto je ponovo angazovana ista firma - samo pokazuje koliko se gradonacelnik ne mesa u sve sfere drustva

    • Viki

      19:35 // 7. 2. 2020.

      Kako je počela, Spirićka će do izbora kriviti gradonačelnika čak i za lošu vremensku prognozu... Nikako da smisle politički program, nešto im ne ide...

  • Svetlana

    14:30 // 7. 2. 2020.

    zakonom je propisano da najmanja ponuda na tenderu prolazi. Sta je tu sada Gradonacelnik ili bilo ko drugi kriv?

  • Vladimir

    14:44 // 7. 2. 2020.

    Pomenuta firma je prošla tender i zakon mora da se poštuje. S druge strane razumem Cvetanovića u potpunosti jer je nedopustivo da se toliko kasni sa izvođenjem radova. Odbornica koja kritikuje gradonačelnika Leskovca radi to po zadatku, ali vrlo nevešto.

  • Aleksandra Stevanovic

    14:55 // 7. 2. 2020.

    Vec je receno da zakon koji se tice tendera ima propuste, ali s obzirom da je i dalje na snazi mora da se postuje. Ponuda firme je prihvacena jer druge ponude i nije bilo. Svaka druga odluka sem ove bi znacila krsenje zakona.

  • Babac

    16:02 // 7. 2. 2020.

    Jednostavno je, javne nabavke su takve, ako je to jedina firma koja se javila ili je dala najbolju ponudu ona je i dobila posao. Sve je jasno kao dan, a ja ne nabavke su javne

  • MIKSA

    18:36 // 7. 2. 2020.

    Jedina firma koja se javila na tendru i koja ispunjava sve uslove, nadamo se da ce SNL ovog puta ozbiljnije pristupiti radu i zavrsiti u predvidjenom roku. Gradonacelnik se zalaze da grad bude lepsi i uredjeniji, a to sto nema drugog izvodjaca, on nije kriv.

  • ELLA

    17:36 // 7. 2. 2020.

    Zanimljivo je da neki ljudi jedino sto znaju jeste puka kritika, o čemu god da je reči.
    Isti uzalud troše energiju tokom opovrgavanja rezulata gradonačelnika, jer njegova dela sasvim dovoljno govore.

  • BOBAN ILIC

    21:03 // 7. 2. 2020.

    U poslu uvek postoje problemi. Oni mogu biti subjektivni i objektivni. Kakvi god da su vazno je da se prevazilaze i resavaju. Gradonacelnik je kao ogovoran i vrlo preduzimljiv covek izneo svoje vidjenje stvari i to je njegov legitiman stav. Nadamo se da je izvodjac iz svega izvukao pouku i da ce ovog puta radove izvesti na vreme. Ono sto je najvaznije je da se u Leakovcu natavlja da radi i gradi.

  • Boris Stankovic

    12:24 // 8. 2. 2020.

    Izuzetan program opozicije. Nikada se ovako cesto nisu pojavljivali, I svakog puta kritikijuci sve ono sto se radi. Da li radovi kasne, da li ima propusta u radu...sigurno, ali je Leskovac grad u kome se radi I gradi, a u vase vreme niste imali takvih problem jer niste nista radili.

  • Saša

    12:34 // 8. 2. 2020.

    Gradonačelnik Leskovca sve ono što je važno za građane našeg grada, iznese javno, tu je da otkloni nedoumice, zbog raznih priča koje kruže gradom i koje plasiraju oni koji gradu ne žele ništa dobro. Postupak javne nabavke jasno je propisan Zakonom o javnim nabavkama. Ništa nije urađeno mimo istog. Jedina fima koja se javila na konkursu i ispunila uslove.

  • Mira

    18:07 // 8. 2. 2020.

    Niko nije iznad zakona, pa nije ni rukovodstvo naseg grada. Zakon mora da se postuje. Ta firma ce sigurno placati debele penale ako bude opet bilo propusta, jer smo pravna drzava. Tako da negodovanje usmerite prema firmi a ne prema gradu.

    • Yo971

      15:34 // 9. 2. 2020.

      Ko je dodelio posao ovoj firmi... ponovo?

  • Baca

    21:15 // 7. 2. 2020.

    Nije problem što je ta firma ponovo dobila posao, ali jeste problem ako se sada u ugovor sa tom firmom ne stave penali i kazne za probijanje rokova. Naročito kada se već zna da su mnogo kasnili na ranijim poslovima.
    Od firme se traži da obezbedi bankarsku garanciju koju grad može da aktivira i naplati kašnjenje ili loše odrađen posao.

  • Tamaris

    15:57 // 8. 2. 2020.

    Nadam se da ce se SNL graditelj potruditi da ovog puta ispostuje rokove kad se vec nijedna druga firma nije javila na konkurs.

  • Marko

    05:13 // 10. 2. 2020.

    Sve pohvale za gradonacelnika on radi svoj poso jedino zameram sto gradske vlasti ne okrecu glavu prema novootvorenim firmama

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: