Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:11, 17. 2. 2024.

| Društvo

Firme iz Beograda pripremaju dokumentaciju za novi turistički centar u Bojniku

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Screenshot 2024-02-16 at 17.55.01
Početak radova najavljivan još za februar 2023; foto: Printscreen

Iako je, prema najavama nadležnih, trebalo da radovi počnu još februara prošle godine, tek je sada okončan tender za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju turističkog centra “Dobra Voda” u istoimenom selu u opštini Bojnik. Pobedile su beogradske firme Balpa i Bauprojekt, koji je već dobijao tendere na jugu, a za izradu dokumentacije dobiće skoro 4 miliona dinara.

Nadležni iz Opštine Bojnik rekli su 2022. godine da je ukupna vrednost investicije više od 150 miliona dinara. Tada je i najavljeno da će radovi početi februara 2023, ali je izvođač izabran tek februara ove godine.

Osim firmi Balpa i Bauprojekt, koje su konkurisale zajedno, javile su se još dve grupe ponuđača, ali su cene bile veće od one koju su ponudile dve beogradske firme (3.990.000 dinara sa PDV-om).

Bauprojekt je radio i projekat za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Malošištu, kao i dokumentaciju za rekonstrukciju i izgradnju pristanišne zgrade niškog aerodroma.

Screenshot 2024-02-16 at 17.54.51 foto: PrintscreenŠto se tiče samog turističkog centra, u planu je izgradnja hotela površine oko 1.560 kvadrata, sa bazenom, saunom i spa centrom.

Trebalo bi da budu izgrađeni i bungalovi (četiri njih), objekat za osobe sa otežanim kretanjem, kafiću, muzej, letnjikovac za okupljanje i zabavu posetilaca, igralište za decu, klupe i mobilijar, sportski teren i bunar.

U planu su i parking prostor i zelenilo, a sva stabla koja imaju neko oštećenje biće uklonjena, piše u tenderskoj dokumentaciji.

U daljim fazama projekta planirana je izrada bioekološke analize postojećeg zelenila, na osnovu koje će se utvrditi koja stabla se uklanjaju, a koja se zadržavaju. Sva stabla na kojima bude primećena neka vrsta mehaničkog, odnosno fitopatološkog oštećenja će biti uklonjena. Na njihovom mestu, predviđa se sadnja autohtonih biljnih vrsta, karakterističnih za ovo područje - navedeno je u dokumentaciji.

Rok za završetak projektno-tehničke dokumentacije je 120 dana od potpisivanja ugovora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: