Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:11, 29. 9. 2022.

| Društvo

Fizioterapeutu Radničkog potrebna novčana pomoć da zaustavi gubitak vida

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Marko Stanković
Ko je u mogućnosti, može poslati SMS sadržine 1351 na 3030; foto: Budi human

Za terapiju lekom Raxone koja je potrebna Marku Stankoviću, višegodišnjem članu lekarskog tima Fudbalskog kluba Radnički iz Niša, kako bi zaustavio dalji gubitak vida na oba oka, potrebno je oko 3,5 miliona dinara, a oni koji žele mogu da pomognu uplatom na račune Fondacije "Budi human" ili da pošalju SMS sadržine 1351 na 3030.

O Marku će svi koji su imali neke veze sa Radničkim reći samo najlepše stvari - dobar drug, uvek tu da pomogne, stručan u svom poslu i osoba od poverenja. Bio je tu za mnoge generacije igrača, sarađivao sa brojnim trenerima, a sada je njemu potrebna pomoć.

U junu 2021. godine Marko je osetio gubitak vida na levom oku nakon čega je primljen u Univerzitetski klinički centar u Nišu gde su rađene detaljne analize. Marko je dobio terapiju koja na žalost nije dala nikakav rezultat. Posle mesec dana postepeni gubitak vida se dešava i na Markovom desnom oku gde ponovo dobija istu terapiju koja takođe nije dala rezultate - kažu u Fondaciji.

Nakon 6 meseci Marku je uspostavljena dijagnoza Leberova hereditarna optička neuropatija.

Jedini lek koji bi eventualno zaustavio dalji gubitak vida je lek Raxon koji nije na listi lekova zdravstvenog fonda, već je dostupan u jednoj farmaceutskoj kući. Kako Marko i njegova porodica nisu u mogućnosti da sami obezbede velika novčana sredstva koja lečenje ovim leko iziskuje, obraćaju se za pomoć svim humanim ljudima da im pomognu svojim donacijama u nadi da će uspeti da spreče dalji gubitak Markovog vida - dodaju iz Fondacije.

Ko može i želi da pomogne 36-godišnjem Marku Stankoviću može da pošalje SMS sadržine 1351 na 3030 ili da uplate novac na račune Fondacije "Budi human".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mikac

    08:50 // 30. 9. 2022.

    Ajmo ljudi, šaljete, nije toliko veliki iznos kad se skupi i više, to je 17.500 poruka!

  • Marina Adamović

    09:51 // 29. 9. 2022.

    Preporučujem dragom fizioterapeutu da postane korisnik i Fondacije Humanost bez granica. Ostao bi i dalje u Budi human, ali ovako bi Nišlije više mogli priloga da daju njenoj BANCI DOBROČINSTVA

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: