Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:04, 7. 11. 2019.

Fleksibilno radno vreme samo u javnom sektoru diskriminacija onih koji rade kod privatnika

Gradska uprava Posao i roditeljstvo moći će da usklade samo javni službenici; foto: JV/J. A.

Radnici zaposleni u javnim službama uskoro bi mogli da biraju kada će na posao, a Ministarstvo za rad je to predložilo zbog usklađivanja porodičnih obaveza sa poslom. Predstavnici sindikata upozoravaju da su time diskriminisani oni koji rade u privatnom sektoru. Ovaj potez vide i kao kompenzaciju za to što njima neće biti povećane zarade, a tumače i da bi fleksibilno radno vreme omogućilo zaposlenima da na račun građana obavljaju stranačke aktivnosti pred predstojeće izbore.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dragan,Niš

    17:20 // 7. 11. 2019.

    Šta se čudite ,pa i sada je radno vreme u javnom sektoru fleksibilno.Neki dolaze na vreme i odlaze navreme,neki dolaze kad hoće i odlaze kad hoće, neki se pojave pa u radno vreme završavaju privatne poslove,neki idu na političke skupove i sastanke i da ne nabrajam razne varijante.Znači za pojedince je itekako radno vreme fleksibilno samo to sada treba udenuti u zakonsku formu da ih ne bi prozivali

    • dd

      21:49 // 7. 11. 2019.

      Tacno tako radi ko sta zeli, ali to nije dozovljeno zakon. To sto oni nemaju eticki kodeks to je druga stvar. Da svi rade posao kako treba njih bi neko kotrolisao i oni bi snosili posledice.

      Medjutim, ako ovo usvoje NIKO NECE MOCI AMA BAS NISTA DA ZAVRSI PO PORESKOJ, MUPU, BOLNICI, jer nas ionako vracaju jer trenutno doktori nisu tu ili je neko iz poreske na odmoru pa sve stane. HAHAHAHAHAHAH

  • Zavejani grad

    17:40 // 7. 11. 2019.

    Pa zar tim pojedincima nije dosta ispijanja kafa po kaficima,pojedinci cak I drzavne automobile u radno creme koriste...zbog roditeljstva da im bude lakse,nafrakanim Baba devojkama koje se bune protiv pomoci majkama sa vise dece...ovo je previse...motajte kablove...skupite hrabrost...kupite karte...roditelji...ako je ponuda dobra...belim kapicama prodajte nekretninu...svetlo je ugaseno

  • botantibot

    17:51 // 7. 11. 2019.

    oni vec dolaze i odlaze kad hoce.sve u radno vreme za stranku rade.ima i onih koji se vode da rade primaju platu a ne dolaze na posao.putujuci cirkusi

  • Zoran

    18:29 // 7. 11. 2019.

    Da li je fleksibilnost moguca kod lekara, med. sestara i prosvetnih radnika? Da svi onda budu ravnopravni. Hvala.

  • MilosNis

    18:52 // 7. 11. 2019.

    Meni je radno vreme 10sati svakoga dana sem nedelje, a ponekad i nedelja! Leti nam gazda uvodi klizno radno vreme, od 7 kliznemo do 19-00 po 12h svakoga dana, kobajagi plata dobra kad se prevede u normalno radno vreme ispada nepunih 30.000RSD. Privatan zivot, sta to bese??? A sve mu je to omogucio sistem!

  • Боги

    19:33 // 7. 11. 2019.

    Неће моћи, бандо себична.

  • Срба

    20:03 // 7. 11. 2019.

    Зашто је то дискриминација?? Свака фирма/ послодавац одређују радно време сами за себе. Држава (министарство) је послодавац јавном сектору- приватницима није. Министарство може да да смернице приватницима, али не и да наређује (осим ако није у питању нека тотална аберација од прихватљивог радног времена у складу са основним законима о раду).

  • Državljanka RS

    21:53 // 7. 11. 2019.

    Ja se lično osećam diskriminisano,ne zbog radnog vremena,već zbog solidarne pomoć koju primaju svi državljani Srbije koji rade u javnom sektoru. Svi ostali iz privatnog sektora izgleda ne pripadaju ovoj državi i dislriminisani su. Zato pitam: Zašto ja koja radim za privatnika,a koja živim u zemlji Srbiji, ne zaslužujem solidarnu pomoć koju daje država zaposlenima u državnim institucijama?

    • Dragan,Niš

      12:21 // 8. 11. 2019.

      @Državljanka RS.
      A taj fenomen je još paradoksalniji što se isplaćuje svima i onima koji imaju veće plate(ne kažem zarade,jer teško da ih pojedini zarađuju)od prosečnih.I još pride sve se to naplaćuje iz poreza koji Vi i ja i mnogi koji nisu na državnim jaslama plaćamo!!

  • Laki

    22:04 // 7. 11. 2019.

    Pa i ovako smo ih čekali da otvore šaltere i kancelarije u 8 sati. Pa kad ćemo ih sad pohvatati ko kad i dokad radi.??

  • Mara

    22:12 // 7. 11. 2019.

    Strašno. ONI I OVAKO MNOGO RADE:)Pozdrav za najvernije radnika Savić Nemanju

  • Ibi

    23:02 // 7. 11. 2019.

    A nije diskriminacija to što se za vreme državnih praznika radi kod privatnika a u Javnoj ,pardon ,Javnom sektoru se i to po, Zakonu -ne radi ?!? Ma ´stvarno?

    • Hehh

      12:08 // 8. 11. 2019.

      Tebi nije opcija da se izboris za svoj bolji polozaj, nego da drugog spustis na svoj nivo patnje. Sta imas od toga ? Pa isto sto i svaki Srbin cijem komsiji je crkla krava. Vi koji ste se pomirili sa svojim polozajem pljujete po onima koji se bore za opstanak necega sto je u Jugoslaviji bilo mormalno. Ne boli tebe nepravda nego zavist

  • Aleksandra

    23:48 // 7. 11. 2019.

    Problem je što gradske institucije, JP, banke, itd. svi imaju različito radno vreme. Zbog toga realno je da radno vreme počinje ili od 8 ili od 9. Što se tiče privatnika, to je već volja "gazde", a zadatak države je da brine o interesima svojih građana i da ih štiti od zloupotreba i samovolje poslodavca. I naravno, radno vreme od 6 sati bi smanjilo blejanje na poslu.

    • Realno

      13:38 // 8. 11. 2019.

      Ma nemoj, realno je da se sa poslom počinje što ranije da se stiču zdrave radne navike kladim se da imate neku funkciju pa propagirate da imamo evropsko radno vreme kako bi sebi ugodili gospođo a koliko će dan da nam traje ako sa poslom krenemo u deset i kolike će plate da nam budu ako se smanji satnica vaš predlog nije korektan za prave radnike dali ste predlog da ugodite sebi i sličnim vama!

    • Đoka

      15:36 // 8. 11. 2019.

      Kažete, "zadatak države", a KOJE !?

  • Petko

    05:47 // 8. 11. 2019.

    Pa oni mogu da rade i iz kafica ko i do sada.Tamo se najbolje radi a i postizu se dobri rezultati oko sklapanja raznih dilova.Sramota

  • Sofija

    05:53 // 8. 11. 2019.

    Samo sa Novom mozemo napred.Da podrzimo apsolutno svi Ivana i Nonica. Kako nebi smo morali da mapustamo zemlju a ovde ostavljali politicare da kradu.

  • Sanja

    11:12 // 8. 11. 2019.

    Sve u korist javnih sektora a vecina radnika je u privatnom sektoru.Radna nedelja treba imati 8 casovno radno vreme,skraceno radno vreme subotom i neradnu nedelju i praznike.I ja bih volela da imam produzeni vikend i neradne praznike i provedem ih sa porodicom.Sada radim 42 sata nedeljno i naravno praznike i to se nista ne placa.Urediti zakon koji ce vaziti i za privatnike

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: