Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 17. 4. 2014.

| Društvo

Fond za razvoj dobija novog direktora

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
odbor-za-imenovanja2.jpg
Odbor za imenovanja ispoštovao zahteve Upravnog odbora

Upravni odbor niškog Fonda za razvoj povukao je svoj predlog za produžetak mandata aktuelnom direktoru Miroljubu Milutinoviću, a Odbor za imenovanja predložio je novog kandidata.

Kako je rekao predsednik Odbora za imenovanja Dejan Jovanović, Upravni odbor povukao je prvobitan predlog zbog brojnih prigovora.

- Oni su sagledali te prigovore i zaključili da nisu imali uvid u sve činjenice i zbog toga su povukli predlog da imenujemo Milanovića. Na tom konkursu je bilo 5 ili 6 kandidata - rekao je Jovanović.

Odbor je prihvatio njihov zahtev, Milanović je razrešen, a za v.d. direktora je postavljena pravnica Slađana Nikolić.

- Nikolićeva je u Fondu još od ‘98 godine i ona će biti vršilac dužnosti direktora do raspisivanje novog konkursa i nove procedure - rekao je Jovanović.

Ovu odluku za imenovanja na prvoj narednoj sednici Skupštine Grada trebalo bi da verifikuju odbornici niške Skupštine.

Inače, Fond za razvoj je naslednik mesnih zajednica, koje su ranije bile ukinute. Jedan deo novca u ovaj Fond dolazi iz budžeta Grada, dok drugi obezbeđuju stanari određenih mesnih zajednica gde je potrebno rešiti određen problem.


Novi članovi Školskog odbora

Osnovna škola "Sreten Mladenović Mika" dobiće nakon naredne sednice Skupštine Grada novi Školski odbor. Ovo je takođe odluka sa današnje sednice Odbora za imenovanja koji je prihvatio predloge iz redova zaposlenih i roditelja za nove članove.

Predsednik Odbora Dejan Jovanović kaže da to nisu ljudi koji su razrešeni na prethodnoj sednici ovog skupštinskog tela

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gradjanin

    19:53 // 21. 4. 2014.

    Apel JV i Blagojevicu da proveri kako to da je zavrsen konkurs za izbor dir. fonda i predlog poslat odboru, a zatim nakon intervencije iz SNS,ceo postupak ponisten jer sada imaju kandidata za direktor

  • Goran

    11:32 // 20. 4. 2014.

    Kada ce biti smena SO OS Sveti Sava u Nisu, koji je moju molbu po konkursu za direktora, odbacio kao nekompletnu i nije uzeta u razmatranje? Inspekcija je utvrdila nepravilnosti.

    Kandidat na konkursu

  • KAD

    20:17 // 19. 4. 2014.

    ...bi ste znali kako se biraju clanoi odbora od strane roditelja...sramota....ja predlozim tebe,a drugi ne zainteresovani pa glasaju briga ih...da idu kci sto pre...a neznaju ni ko je ni sta je...cao

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: