Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:55, 6. 12. 2022.

| Društvo

Fondacija “Ana i Vlade Divac” pomaže mladima u Prokuplju, Vlasotincu i Vladičinom Hanu

Autor:T. R.Izvor:Južne vesti
studenti
Bespovratna novčana pomoć za mlade; foto: ilustracija/flickr - Jirka Matousek

Fondacija “Ana i Vlade Divac” raspisala je konkurs za bespovratnu novčanu pomoć mladima u pet opština u Srbiji, među kojima su i Prokuplje, Vlasotince i Vladičin Han. Do 25. januara mogu se prijaviti oni koji imaju od 18 do 30 godina i koji žele da poboljšaju život mladih u svojoj sredini u raznim oblastima.

Kako navode iz Fondacije, neophodno je da u neformalnoj grupi bude najmanje petoro mladih, da vrednost projekta koji žele da realizuju bude do 100.000 dinara i da cilj bude poboljšanje života u oblasti kulture, sporta, zdravlja, bezbednosti, zapošljavanja, obrazovanja, aktivizma ili volonterizma.

Projekti treba da budu originalni, zanimljivi i korisni, da podstiču druge mlade da budu aktivni učesnici sredine u kojoj žive, ali da imaju i širi uticaj na zajednicu. Planira se da oni budu realizovani od 1. februara do 30. aprila 2023. godine.

Ukoliko pripadaš nekoj od osetljivih grupa (mladi iz seoskih zajednica, žene, Romi, povratnici itd.) gornja starosna granica je 40 godina - ističu iz Fondacije.

Napominju da neće podržati političke partije i javne institucije, projekte sa primarno humanitarnom svrhom, niti projekte koji pozivaju na nasilje i diskriminaciju ili promovišu alkohol, drogu i nezdrav način života.

Zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem formulara do 25. januara u 16 sati.

Nakon zatvaranja konkursa članovi i članice omladinskog fonda uradiće prvi krug selekcije. Ukoliko vaš projekat prođe prvi krug selekcije bićete pozvani na intervju. Na intervju je potrebno da dođu najmanje tri člana tima koji su navedeni kao kontakt osobe u predlogu - objašnjavaju iz Fondacije.

Među opštinama koje će Fondacija “Ana i Vlade Divac” podržati sa 7.000 evra su i Obrenovac i Zaječar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    12:10 // 7. 12. 2022.

    Sta im pomaze, da se presele u Nis, pocece zgradu na zgradu da zidaju da bi bilo stanova za njih u centru. Nek im naprave Deltu, Lidl,Stop shop, otvore Juru,Sinvon, Leoni,....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: