Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:30, 2. 4. 2024.

| Društvo

Fondacija "Mozzart": Odluka da se otvori teren doneta u dogovoru sa OŠ "Kralj Petar Prvi" i roditeljima

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
OŠ Kralj Petar Prvi
Tvrde da je odluka doneta kada su čuli da deca i zaposleni nisu teže povređeni; foto: FSS

Odluka da se fudbalski teren svečano otvori, iako je video-bim pao i povredio troje učenika i dvoje zaposlenih u Osnovnoj školi “Kralj Petar Prvi” doneta je zajedno sa direktorom škole, nastavnicima i roditeljima dece iz FK Radnički koja su igrala humanitrani meč, kažu iz fondacije Mozzart. Tvrde da je sva odgovornost na firmi "podizvođaču" Masters 33 i ističu da su prvo čekali informacije iz Kliničkog centra o stanju povređenih, ponudili pomoć porodicama i bili na raspolaganju niškim organima reda.

Zbog toga što je više stotina dece bilo oko terena čekajući da vide Dragana Stojkovića Piksija, doneta je odluka da se otvaranje terena ipak održi, kažu iz Mozzart-a i dodaju da su odluku doneli zajedno sa direktorom škole, nastavnicima i roditeljima dece iz FK Radnički Niš koja su igrala humanitarni meč.

Odmah smo ponudili svu vrstu pomoći porodicama i stavili se na raspolaganje organima reda. Za događaj svečanog otvaranja angažovali smo firmu "Masters 33“, koja pruža usluge ozvučenja, kao i montaže i demontaže video-bimova. Firma "Masters 33“ izvršila je postavku video-bima uoči ovog događaja i samim tim snosi odgovornost za pad video-bima - kažu iz Mozzart-a.

Inicijativu da baš OŠ “Kralj Petar Prvi” bude izabrana za njihovu akciju “Fudbal je više od igre” predložili su iz Grada Niša, kažu iz Mozzart fondacije i dodaju da je i njihova želja bila da nova humanitarna akcija krene iz grada i škole koju je Piksi pohađao i da u toj školi izgrade teren sa veštačkom travom koja je licencirana od strane FIFA.

Godinama unazad ulažemo milione u razvoj sporta i kulture u ovom gradu, a samo zdravstvenim ustanovama smo pomogli sa više od 10 miliona dinara. Pokrenuli smo Besplatnu školicu košarke, obnovili tri košarkaška igrališta u sklopu akcije "Sto terena za jednu igru", imali smo donacije kroz Superligu, podržali Nišvil, uvrstili Niš u humanitarni muzički karavan "S Mozzartom na krilima muzike”. Prethodnih godina donirali smo više od milion evra kroz razne društveno odgovorne akcije u Nišu - kažu iz fondacije.

Zahvaljuju lokalnim vlastima na podršci i veruju da će biti još mnogo ovakvih donacija u Nišu, kako bi obezbedili deci još bolje uslove za bavljenje sportom.

Podsetimo, nakon što je video-bim pao i povredio troje đaka i dva zaposlena, oglasio se Tim za krizne situacije škole i ukazali su da je odgovornost na fondaciji Mozzart koja je angažovala firmu Masters 33, koja je bila zadužena za postavljanje i obezbeđivanje video-bima.

Takođe, sportski teren brendiran logoom fondacije Mozzart koji je svečano otvoren u nedelju u dvorištu Osnovne škole “Kralj Petar Prvi” u Nišu, za pojedine roditelje đaka je neprihvatljiv, iako je u pitanju donacija. Iz Tužilaštva kažu da prikupljaju dokaze o slučaju i odgovornosti.

Novinari Južnih vesti poslali su pitanja i kompaniji Masters 33 i očekuju odgovor kako je došlo do toga da video-bim padne.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Saopštenje "Mozzart" fondacije (preuzmi) - 18.13 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Зоран Васиљевић

    10:50 // 3. 4. 2024.

    Mozzart и друштвена одговорност. Неспојиво. Дају мрвице а млате милијарде динара. Лицемери. Забранити коцкарнице.

  • Lilu

    09:24 // 3. 4. 2024.

    Znači svi su doneli odluku da, bez obzira na petoro povredjenih od kojih troje dece, može da se otvori teren kome je sponzor kladionica u sred školskog dvorišta samo zato što je došao Piksi?!?
    Kakvi ste to ljudi? Ko su ti roditelji?
    Imate li malo morala i savesti?
    Da li se neko od ovih što su doneli odluku zapitao šta bi bilo da je u pitanju njihovo dete?

  • Qgo

    08:48 // 3. 4. 2024.

    Stanovnicima Monaka je kocka zabranjena! Mogu da se kockaju samo turisti koji dolaze u Monte Karlo. Pametnom dovoljno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: