Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:53, 22. 2. 2022.

| Društvo

Fondacija "Novak Đoković" duplirala donacije za novi vrtić u Nišu, prikupljeno preko 345.000 evra

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
mk božidar adžije
U novom vrtiću biće mesta za 100 mališana; foto: T. R.

Za rekonstrukciju zgrade mesne zajednice “Božidar Adžija” u Nišu i pretvaranje tog prostora u novi vrtić, gde će biti mesta za oko 100 mališana, prikupljeno je više od 345.000 evra, saopštavaju iz Fondacije “Novak Đoković”, koja je pokrenula akciju adaptacije i duplirala svaku uplatu donatora. Kada će adaptacije početi i kada će vrtić krenuti sa radom nisu saopštili.

Iz Fondacije navode da je prikupljeno pet puta više novca nego što je planirano i da će zato deo biti preusmeren za otvaranje drugih vrtića u Srbiji.

Zahvaljujući “Sezoni darivanja”, liste čekanja za upisivanje u vrtiće u Srbiji će se smanjiti i stotinu novih polaznika će dobiti priliku da započne svoj razvoj na najbolji mogući način i pođe stopama svojih brojnih slavnih sugrađana od kojih su se mnogi ovom prilikom ostvarili kao značajni donatori - navode iz Fondacije “Novak Đoković”.

Saopštavaju da će novi vrtić imati četiri radne sobe sa ukupnom površinom od 454 kvadratna metra i da će primati 100 mališana.

Iz Fondacije ističu da je podršku pružilo oko 1.400 pojedinaca i kompanija iz zemlje i inostranstva, kao i da je među njima i niški violinista Nemanja Radulović, ali i poznati glumci, muzičari i influenseri.

Nemerljiv doprinos dali su i Sloboda i Dragana Mićalović, Nina Janković, Andrija Milošević, Jelena Gavrilović, Andrej Maričić, Lena Kovačević, Andrej Josifovski Pijanista, Anđelka Prpić, Sergej Ćetković, Marina Ćosić, Ana Štajdohar, Marijana Tabaković, Srđan Timarov, Strahinja Ćalović, Dolores Milošev Erdeg, Marija Hudolin i mnogi drugi - piše u saopštenju.

Donatorska kampanja “Sezona darivanja” započeta je decembra prošle godine, a iz Fondacije kažu da je ideja kampanje da se širi svest o značaju ranog školovanja i omogući predškolsko obrazovanje što većem broju dece.

Podsetimo, ideja da se mesna zajednica pretvori u vrtić nije nova i najave za to su postojale i pre nekoliko godina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vitez

    12:18 // 23. 2. 2022.

    Kako to "i mnogi drugi" pa kada ste naveli ove poznate ličnosti što ne navedoste i ostale, što njihove pare su šugave.

  • Ima li bre neko mozak kod tih koji odlucuju o ovom gradu

    10:04 // 23. 2. 2022.

    Epa spremite se na jos vece guzve oko delte kad roditelji pocnu da ostavljaju vozila u desnu traku na bulevar "na minut, samo dok ostavim/pokupim decu"

  • Svasta

    08:26 // 23. 2. 2022.

    Renoviranje da kosta 400 000 evra? Da nije malo mnogo. Investitori naprave zgrade po Durlanu P0+2P+Pk za te pare sa svakom etazom od 200 m2 (pricam koliko ih kosta ne po kojoj ceni sve prodaju na kraju)

    • Arnh.teh. pripravnik

      12:21 // 23. 2. 2022.

      I ti se vidim, razumeš u strukturu i cenu konstrukcija zgrada?! Koje su ti ovo oznake, aman ti činim, P0+2P+Pk? Stručna lica ovo ne mogu dokučiti !!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: