Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:50, 6. 4. 2012.

| Društvo

Formirana mreža "Kišobran"

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
mcn

Predstavnici organizacija civilnog društva iz pet regiona u Srbiji potpisali su u Nišu Sporazum o formiranju mreže pod nazivom "Kišobran".

Formiranje mreže organizacija omogućiće da građansko društvo u Srbiji ojača i dobije veću ulogu, a doprineće i njenom ravnomernom regionalnom razvoju.

- Jedna od prvih aktivnosti "Kišobrana” je projekat kroz koji će organizacije iz pet gradova pratiti "Javnost rada republičkih poslanika" - najavila je Nadica Stošić iz "Inicijative za integracije" iz Vranja.

U narednom periodu biće održana obuka članovima organizacija koje će pratiti rad poslanika. Ove organizacije slaće izveštaje medijima kako bi javnost bila što bolje informisana i kako bi shvatili da bi poslanici trebalo da "rade u korist i za narod jer ih je narod izabrao".

- Naša uloga je da realizujemo produkciju TV panela i kasnije emitujemo emisije iz 5 gradova u Srbiji - objasnio je Mladen Velojić iz "Media i reform centra" iz Niša.

Među potpisnicima sporazuma su "Inicijativa za integracije" iz Vranja, "Centar za evro-regionalne projekte" iz Novog Sada, "eko-LOR" iz Inđije, "Centar za demokratske inicijative" iz Jagodine i "Media i reform centar" iz Niša.

- Ovo će nam omogućiti i da zajedno lakše konkurišemo za projekte - dodao je Peter Bezovnik iz organizacije "eko-LOR" iz Inđije.

Formiranje "Kišobrana" podržao je USAID kroz Institut za održive zajednice (ISC), a planirano je da ovaj projekat traje do 13. januara 2013. godine.

Potpisivanje Sporazuma o formiranju mreže organizacija "Kišobran"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: