Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:53, 18. 4. 2015.

| Društvo

Foto-vest: Policajci ponovo parkirali na pešačkom

Autor:Jovana StrahinićIzvor:Južne vesti
pešački.jpg
Pešacima smeta ovakva situacija (foto: Jovana Strahinić)

Nišlije koje su se u petak oko 17 sati našle u Episkopskoj ulici bile su prinuđene da prelaze ulicu van pešačkog prelaza jer je tu bio parkiran džip interventne policije. 

Pored toga što su svoje vozilo ostavili na pešačkom prelazu, policajci su u Episkopsku, koja je jednosmerna iz pravca Paliluske rampe, ušli iz suprotnog smera i tako napravili još jedan prekršaj.

Dobro da je neko ovo slikao – rekao je jedan od dvojice prolaznika zaobilazeći automobil.

Prema Zakonu o saobraćaju parkiranje je zabranjeno na udaljenosti manjoj od pet metara od pešačkog prelaza, kao i na prelazu biciklističke staze i na samom kolovozu. Za ovakve prekršaje građani svakodnevno plaćaju kazne u iznosu od 5.000 dinara.

Da bahato ponašanje u saobraćaju nije strano niškim policajcima pokazuju dokumentovani primeri bahatog parkiranja na mestu za vozila osoba sa invaliditetom, u pešačkoj zoni i na mestima obeleženim žutom bojom.

Fotografije čitalaca o nepropisnom parkiranju policajaca i komunalnih policajaca u redakciju "Južnih vesti" stižu skoro svakog dana.

​Južne vesti će objavljivati tekstove novinara “Balkanske omladinske redakcije” koju čine mladi iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Sve njihove multimedijalne forme sa fokusom na teme koje se tiču mladih možete naći na zajedničkoj platformi “Omladinska redakcija”.

Sadržaj koji će biti rezultat prvog angažovanja 60 mladih novinara iz regiona mogu da objave i drugi mediji, uz prethodno kontaktiranje predstavnika organizacije IDEA SEE ([email protected]).

Sve ovo omogućava projekat “Balkanska omladinska redakcija” koji, u partnerstvu sa “Južnim vestima” u Srbiji, radijom UGD FM u Makedoniji i “ONAuBIH” u Bosni i Hercegovini, organizuje IDEA SEE, a podržava “Open Society Foundation”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čiča

    17:05 // 20. 4. 2015.

    Koliko vidim em su se nepropisno parkirali, em su u Episkopskoj išli jednosmernom ulicom u suprotnom smeru. Ako samo bahato takav nam je i trenutni Gradonačelnik koji koliko vidim neće dugo.

  • Sara

    15:53 // 20. 4. 2015.

    Znate,mozda su isli na intervenciju i morali su tu da se parkiraju.
    I ne okrivljujte Grekulovica jer on ne moze da im kontrolise umove,a sigurno ih posle ovoga necete videti kao policajce.

    • andrija

      19:59 // 20. 4. 2015.

      pa koga da krivimo , oni su im staresine odgovorni su za njihov rad i (ne)disciplinu, dosta je vise bahacenja od strane nepismenih prasinara i praznoglavih zandarmeraca, nacelnice ili resi ili predaj

  • Cvijiceva

    12:02 // 20. 4. 2015.

    Dizu kola iz Cvijiceve gde ljudi parkiraju 50 godina (od kada pamtim) ,a zato preko puta Foke kamion mozes da parkiras. Tu ne smeju da pisnu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: