Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:39, 1. 2. 2016.

| Društvo

Foto-vest: Centar Niša u subotu kao Divlji zapad

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
konjce
Na trotoaru "čekao" gazdu; foto: Boris

Nekada su kauboji svoje konje vezivali ispred krčme u gradićima na Divljem zapadu, skoro 2 veka kasnije u Nišu konji se vezuju za drvo u samom centru grada. Međutim, iako je šerif nekada kažnjavao kauboje, u Nišu to nadležnima izgleda ne smeta.

Nedaleko od ulaza u Tvrđavu, najznačajnijeg istorijskog spomenika u Nišu, u Jadranskoj ulici, u subotu su za stabla drvoreda bila vezana dva konja.

Vlasnici su verovatno prodavali svoje proizvode na nelegalnom buvljaku ispod zidina Tvrđave, a konji su ih mirno čekali na trotoaru.

konjce2 "Isparkiran" na trotoaru; foto: BorisGrađani koji su uslikali vezane konje, kažu da niko nije reagovao na to što se ove životinje nalaze u samom centru grada. Da stvar bude gora, pešaci su morali na trotoaru da zaobilaze njihov izmet.

Inače, prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja zaprežna vozila koja konji vuku ne bi smela da se kreću samim centrom grada i to je regulisano i saobraćajnom signalizacijom. Međutim, nije retkost da se zaprege pune gvožđa ili sena vide u samom gradskom jezgru.

Za životinje vezane za drvored na trotoaru nadležna je komunalna policija, pa ukoliko zaista nije bilo njihove reakcije, onda je kritika grdonačelnika Niša na njihov rad bila u potpunosti opravdana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    22:35 // 2. 2. 2016.

    Pored konja ,vidi se i balega,cisto da sva cula rade!Ma,nije vazno,vazno da se Cecin koncert pamti,da investitori hrle u Nis,Univerzitet cveta,Vecnici,nacelnici Uprava i predsednici Gradskih opstina satiru se od rada...Jedan konj i gomila njegovog izmeta je idila!

  • žika

    14:21 // 2. 2. 2016.

    To je zbog privlačenja stranih turista. Konjski turizam! Samo trebali su da ga vežu ponatam nazad - gde su teniski tereni.

  • buvljak

    21:33 // 1. 2. 2016.

    mozda je jahac poginuo u dvoboju,ma ceo grad je buvljak a vlast je vezana za drvo,bolje da parkiraju u park preko puta gradonacelnikove hacijende tamo preko dana ima trave a nocu prazne flase i gomile djubreta dok komunalci jure dve babe oko pijace sto prodaju dva rasada za cvece i par vunenih carapa na ulici

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: