Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:57, 31. 12. 2023.

| Društvo

Foto-vest: Dnevne žurke, trubači, i gužve po marketima pred doček Nove godine

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Nova godina (2)
foto: Jelena Mišić

Gužve u marketima, mesarama, diskontima pića, ali i ulicama i parkovima u Nišu najčešća su pojava u nedelju, 31. decembra, pred doček Nove godine. Dan su obeležili i trubači, ali i dnevne žurke u kafićima, glasna muzika, ali i dečiji program u centru grada.

Nova godina (5) foto: Jelena Mišić Gužve u saobraćaju nije bilo do podneva, ističu iz taksi službi i dodaju da je do 17 sati saobraćaj bio usporeniji, dok su u trgovinskim objektima i tržnim centrima te gužve primetne od ranih sati jer će većina radnji i piljara raditi do 18 sati, pa su se kupovale sve potrebne namirnice za Novu godinu, ali i neradni 1. januar.

Nova godina foto: Jelena Mišić Prema izveštaju Republičkog hidrometeorolškog zavoda u Nišu će 31. decembra biti pretežno sunčano i veoma toplo za ovaj period godine, najviša dnevna temperatura biće oko 13 stepeni, dok će u novogodišnjoj noći biti suvo sa temperaturom do 3 stepena, iako su prvobitno bile najavljene moguće padavine.

Nova godina (8) foto: Jelena Mišić Lepo vreme Nišlije koriste da, pored kupovine namirnica za proslavu Nove godine, uživaju u sunčanom danu, pa su tako pune bašte kafića. U Obrenovićevoj ulici ulični svirači i trubači “zagrevaju” Nišlije i podsećaju da će za nekoliko sati početi novogodišnja euforija i provod.

Matinei u niškim kafićima, održavaju se sada već tradicionalno, tokom poslednjeg dana stare godine, te su dnevne žurke uz di-džejeve održane na nekoliko lokacija u gradu.

Nova godina (4) foto: Jelena Mišić Najviše ih je bilo u centru gradu, Kazandžijskom sokačetu i Trgu republike, gde je više stotina Nišlija moglo da uživa u različitoj, ali najčešće tehno muzici.

Nova godina (10) foto: Jelena MišićKod Gradske kuće bila je održana i karnevalska šetnja kostimiranih likova iz “Alise iz zemlje čuda”, a takođe su organizovane i igre spretnosti, kao i u pikadu i kuglnju.

Na Trgu kralja Milana organizovan je i dečiji program, te su roditelji sa decom mogli da prisustvuju predstavi niškog Pozorišta Lutaka “Cvrčak i mravica”, kao i predstavi “Novogodišnja svečanost” Dečijeg kulturnog centra, koji su takođe imali i koncert svoje gitarske sekcije.

Poslednjih tehničkim proverama ozvučenja koje su u toku, bina za nastupe Bobana Zdravkovića i Viki Miljković biće spremna za doček Nove godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    19:35 // 2. 1. 2024.

    Ma ,provod, svetskog nivoa ! Sve usiljeno i reda- radi ! Kasaba !

  • @Звоне,кој те шта питује?

    18:05 // 1. 1. 2024.

    Сељацизам и малограђанштину остави за своје друштво пред задругу док испијате зидарска пива у пуловери и цепене папуче.Јел су то кафићи неким законом резервисани само за особе до 25 година?

  • Niš

    01:29 // 1. 1. 2024.

    Zar mi nemamo pravo da sedimo u kafiću? Mnogo smo kulturniji od većine vas. Uz dužno poštovanje kulturnom, mladom svetu... Pozdrav i svu sreću želim...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: