Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:31, 5. 4. 2024.

| Društvo

Foto-vest: Novi asfalt kod "Zone 3" nije izdržao ni mesec dana

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Asfalt (2)
Asfalt postavljen 28. februara; foto: Čitalac

Novi asfalt kod "Zone 3" kojim se gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski pohvalila 28. februara, a kojim su započeti radovi na spajanju saobraćajnica između Branka Krsmanovića i Bulevara Nemanjića, ispucao je već posle nekoliko nedelja. Mašine su bile i u delu ulice bliže Bulevaru, ali su rupe samo "zakrpljene".

Kada radovi na asfaltiranju ulice budu završieni, biće regulisan saobraćaj između Bulevara Nemanjića i Branka Krsnanovića, pisalo je na Fejsbuk nalogu gradonačelnice, a stanari napominju da jedino što je tačno je to da sada tu prolaze automobili, ali ne i to da je asfalt kvalitetan.

Asfalt (1) foto: Čitalac To su stanari koji su se još avgusta prošle godine bunili i apelovali da se im se ne seče drveće ispred zgrada, a umesto tog drveća sada je asfalt. Spajanje Ulica Branka Krsmanovića i Bulevara Nemanjića nazivali su nepotrebnim i rekli da će se boriti da sačuvaju svoj mir, što kako kažu, ipak nisu uspeli.

U najavi je problem da će ovde biti izgrađen put koji će da spaja našu ulicu sa ulicom Branka Krsmanovića. Mi se sa tim ne slažemo, nama to ne treba, imamo svoj mir u kom uživamo i ne želimo da ga izgubimo. Oni su pre izvesnog vremena sklonili stubiće i automobili su već počeli da prolaze, a sada su isekli drveće i planiraju saobraćajnicu, koja zaista ovde nije potrebna - rekao je tada jedan od stanara.

Objašnjavajući u svojoj objavi na društvenim mrežama gde se nalazi novoasfaltirana ulica u Nišu, gradonačelnica je, kao smernicu upotrebila zgradu za mlade naučnike i ponovo obećala da će zgrada posle 16 godina biti završena, što je obećala i godinu dana ranije.

Gradonačelnica Sotirovski, od 2021. godine, sada već tradicionalno, najavljuje da će uskoro stanovi za mlade naučnike biti završeni.

Još 2008. godine počela je izgradnja stanova za mlade naučnike i istraživače koji nemaju rešeno stambeno pitanje. Ipak, oni su imali 15 godina da to pitanje reše, pošto je završetak odlagan zbog nedostatka para i pravnih problema.

Napuštena zgrada - Branka Krsmanovića Takozvani stanovi za mlade naučnike u izgradnji već 16 godina; foto: A. Stankov Zgrada je za to vreme propala i građani su je kada je tu pronađeno telo 18-godišnjeg Jovana Veselinovića, ocenili kao jedno od najopasnijih mesta u Nišu, ali i kao ruglo grada.

Inače u prva tri meseca 2024. godine na osnovu tri ugovora - za izgradnju saobraćajnica, održavanje i rehabilitaciju puteva i ulica u Nišu, firmama Trace i Vodogradnja iz Pukovca niška Direkcija za izgradnju isplatiće oko 240 miliona dinara.

Podsetimo, sličan problem lošeg asfaltiranja imali su i stanovnici 100 metara duge Učitelj Tasine ulice, a meštanka Pasi Poljane, koja čeka asfalt u Ulici Stevana Nikšića Lale koliko i mladi naučnici stan, izjavila je joj se "prevrće po stomaku" kada vidi gde se i šta se sve asfaltira dok oni i dalje dva para obuće nose do posla.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • salem

    16:52 // 7. 4. 2024.

    ispostili ga (nije mastan) asvalt, kvalitet na nivou.

  • Markoni

    23:43 // 5. 4. 2024.

    Da se ne zaboravi biser ulica Svetolika Rankovica, radjena i placena kao nova, triput asfalturana jer asfalt prala kisa a sad kad odete tamo kao da je ulica stata 20 godina - uvale izdubljena i slicno..

  • Jovan Zec

    22:09 // 5. 4. 2024.

    Napredan asfalt...Brže,bolje,jače... Za našu decu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: