Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:35, 10. 3. 2023.

| Društvo

Foto-vest: Oko sokolovo beleži prekršaje, ali propise ne poštuje

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Oko sokolovo, voznja, telefon, foto Juzne vesti
Vozi i razgovara; foto: Južne vesti

Posao onih koji voze Oko sokolovo jeste da ukaže ko se nepropisno parkirao u Nišu, ali dok je bio na zadatku kod Bulevarske pijace, na Bulevaru Nemanjića, vozač Komunalne milicije razgovorao je mobilnim telefonom što je zabranjeno i kažnjivo Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Član 28. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima kaže da "vozač ne sme da koristi telefon, odnosno druge uređaje za komunikaciju ukoliko nema, odnosno ne koristi, opremu koja omogućava telefoniranje bez angažovanja ruku za vreme vožnje". Oko sokolovo Propise i ne poštuje; foto: Južne vesti

Novčanom kaznom u iznosu od 10.000 dinara kazniće se za prekršaj lice koje postupi suprotno odredbama iz sledećih članova ovog zakona: člana 182. stav 5, kazniće se vozač koji koristi telefon, odnosno druge uređaje za komunikaciju - piše u Zakonu.

Podsetimo, dva vozila sistema Oko sokolovo počela su sa radom u Nišu 1. jula prošle godine, a od 1. avgusta vozačima za učinjene prekršaje na kućnu adresu stižu kazne u iznosu od 5.000 dinara. Za one koji plate u roku od osam dana, iznos kazne je 2.500 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nemačka Belgija Holandija

    20:12 // 13. 3. 2023.

    Ne sekirajte se nitko ga neće kazniti.

  • Slavko

    12:52 // 12. 3. 2023.

    Oko sokolovo, saobraćajna policija hitna pomoć gradski saobraćaj kao i mi vozači automobila svakodnevno napravimo bezbroj saobraćajnih prekršaja sem nišikih taksista oni su neprevaziđeni oni ne poštuju nikakve zakone u saobraćaju a njih očigledno neko toleriše : polukružno okretanje kod suda preko dve pune , obeleženo saobraćajnim znakom 8 taksi mesta, njih je 32 vozila okretnica ćk.

    • Jašim

      19:22 // 12. 3. 2023.

      Prijatelju ti ljudi nikom ne prave problem jedu hleb sa stotinu kora neorijavljeni rade, gazde ih eksploatišu na max, policija ih zaustavlja

    • Jašim

      19:23 // 12. 3. 2023.

      Policija ih zaustavlja gde stigne, komunalci ih jure jer su neprijavljeni i nemaju belu dozvolu za rad koja se stiče samo saobraćajnom skolom

  • Ne li ti reko

    16:51 // 11. 3. 2023.

    E pa, zato su mene, pre nedelju dana, jedna kola pod rotacijom sustigla kod Niške Banje, pošto su me milicajci u civilu slikali kod broja 6 i naplatili kaznu. Neko da sada traži da se ovaj lik kazni, našli bi 100 začkoljice po kojima to ne bi moglo. Znači, kazne i globa su za stado...pastiri se međusobno štite...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: