Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:33, 12. 3. 2023.

| Društvo

Foto-vest: Počelo oslikavanje Medinog murala u Nišu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
mural meda 2
Meda uginuo krajem prošle godine; foto: Natalija Dimitrijević

Mešanac Meda, koji je godinama živeo u Rentgenovoj ulici u Nišu pre nego što je uginuo krajem prošle godine, dobiće do kraja sledeće nedelje mural u tom delu grada. Počela je da ga oslikava niška umetnica Natalija Dimitrijević.

Komšije su nekoliko dana nakon što ih je Meda napustio pokrenule inicijativu da on dobije svoj mural na zidu zgrade, kako bi sačuvale uspomenu na njega.

mural meda 1 Mural bi trebalo da bude gotov sledećeg vikenda; foto: Natalija DimitrijevićSakupljali su novac za to, a onda se javila Natalija koja je takođe poznavala psa i koja je ponudila da besplatno odradi mural. Počela je da ga oslikava u subotu i očekuje da će sve biti gotovo najkasnije sledećeg vikenda.

Radim akrilnim bojama. Komšije su divne, donosile su mi kafu i baš su zadovoljni time kako sve ide za sada. Kažu: “Samo što ne progovori”. Napravili su mi i skelicu. Zid su lepo sredili, pošto je dosta star. Ispolirali su ga i izgletovali - priča ona.

Odmah ispod murala su kućice gde i sada borave psi o kojima stanari Rentgenove takođe brinu.

meda pas 3 Bio miljenik komšija; foto: S. J. M.Kako su ranije rekli za Južne vesti, stanovnici žele da se muralom oduže Medi jer im je ulepšao živote.

Za njega kažu da je bio pas koji je jednostavno voleo ljude, koji nije bio deo čopora, nije se “svađao” sa drugim psima, čak ni sa mačkama, kao i pas slobodnjak, kome hrana, voda, ljubav i pažnja u Rentgenovoj nisu nedostajali.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    15:01 // 13. 3. 2023.

    Cuvam pse vise od 40 god.sto rasne sto avlijanere, ali nikada nisam za to da se psi cuvaju na ulici.Humanost je uzeti psa i odvesti kuci i zbrinuti.

  • Dzukela

    14:02 // 13. 3. 2023.

    Eno ih Medini drugari i rodjaci ispred njegovog murala nastavljaju casnu tradiciju odvaznoga Mede ((vjecnajapamjat) .Laju i kidisu na svako dete i starca koji prolazi Rentgenovom ili se igra u parkicu.Samo za njih nece biti murala, kad vam Bili kaze...

  • Mrk

    09:05 // 13. 3. 2023.

    Te boje sto pare davaste uplatite nekom kome potrebna pomoć, dokoni ljudi...

    • Aleksandra

      12:48 // 13. 3. 2023.

      Humanost i dobra volja NIKADA nisu dokonost. To što Vi selektivno pomažete je Vaša mana. Koliko puta mesečno pošaljete SMS za pomoć nekome. Ja šaljem svaki put kada vidim apel, ali sam i vrlo rado uplatila novac za mural posvećen Medi, jer sam ga poznavala i to mi je čast.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: