Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:30, 31. 1. 2024.

| Društvo

Foto-vest: Počelo pokrivanje bulevarske pijace u Nišu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
pijaca
Počelo postavljanje krova; foto: Ljubica Jocić

Radovi na rekonstrukciji pijace "Krive livade" na Bulevaru Nemanjića u Nišu trebalo bi da budu gotovi krajem februara, a ono što se za sada vidi na terenu je da je krovna konstrukcija montirana i da je počelo postavljanje krova.

Pijaca Boško Buha (3) Postavljanje krovne konstrukcije počelo novembra; foto: JV / Sonja Vidojković Radovi na postavljanju krovne konstrukcije započeti su početkom novembra 2023. godine, nakon što su porušeni prepoznatljivi lokali na ulazu u bulevarsku pijacu. Direktor Tržnice Goran Đorđević najavio je da će rekonstrukcijom pijace biće promenjen i raspored tezgi - one na kojima su se prodavali poljoprivredni proizvodi, biće namenjene robnim proizvodima, poljoprivredni deo pijace će biti sa strane Bulevara Nemanjića, dok će plato na sredini ostati prazan.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakla je da će pijaca "Krive livade" biti ponos svih u Nišu i ovom delu Srbije, te da će to biti “jedna od najlepših, ako ne i najvećih u Srbiji” i najavila da će biti uređen i prostor za noćni market.

1694096592394 Radnici se bunili; foto: Tamara Todorović Početak radova na pijaci "Krive livade" obeležilo je rušenje lokala i protest zakupaca koji su tvrdili da su ostavljeni na cedilu od strane Grada Niša i JKP Tržnice. Jedan od zakupaca se čak lancima vezao za tezgu tvrdeći da vlast nije ponudila nijednu alternativu za prodavce koji su boravili u lokalima, iako su zakup platili do Nove godine.

Grad Niš i Tržnica su negirali da su zakupce lokala na bulevarskoj pijaci ostavili na cedilu - odgovorili su da ti lokali nemaju ni upotrebnu ni građevinsku dozvolu, ali da su im dozvolili da posluju jer nikome nisu smetali.

Rekonstrukcija pijace “Krive livade” košta oko 98 miliona dinara sa PDV-om, a rade je tri firme iz pirotskog sela Gnjilan, Pirota i Niša. Rok za završetak radova je 180 dana, jula je izabran izvođač, a radovi su počeli u prvoj polovini septembra 2023. godine.

Odluku da bulevarska pijaca bude rekonstruisana donelo je Gradsko veće novembra 2022. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Braca

    23:31 // 12. 3. 2024.

    Market Stevana Sindjelića

  • pepi

    14:25 // 1. 2. 2024.

    Odlično je ovo, kad se na suncu dobro napeče konstrukcija i lim odozgo ima da kupujete skuvano povrće taman da ne trošite struju! Jedino ne znam da li će da se dopadne golubovima koji će da se nasele....

  • Penzioner

    13:36 // 1. 2. 2024.

    Molim Nislije glasace (bez uvezenih) na skorim lokalnim izborima da pre glasanja posete “rekonstruisanu” pijacu, tvrdjavu u raspadanju, kruzni tok kod Delte i spomenik na Keju povodom milanskog edikta!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: