Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:46, 18. 3. 2019.

| Društvo

Foto-vest: Polomljena rampa na Trošarini

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Rampa Trošarina
Branik završio na zemlji, a semafor kaže da nailazi voz; Foto: Čitalac

Pružni prelaz na Trošarini u Nišu od jutros je ostao bez rampe u smeru iz Ulice Marina Držića. Na fotografiji koju je čitalac dostavio redakciji Južnih vesti, vidi se da je branik na zemlji umesto da bude prepreka ljudima da prolaze. Iz Infrastrukture Železnice Srbije kažu da su rampu odmah popravili.

Zbog polomljene rampe, prelaz je bio nebezbedan za pešake i vozila. Kako se vidi na fotografiji, u trenutku kad je nastala semafor je najavljivao dolazak voza.

Iz Infrastrukture Železnice Srbije kažu da je rampu jutros oko 9:30 polomio nesavesni vozač, kao i da su njihove ekipe bile na prelazu već oko 10 sati. Popravka je, dodaju, počela odmah nakon policijskog uviđaja.

Po prijavi očevidaca na prelazu, pripadnici MUP-a krenuli su za kamionom koji je polomio rampu i napravio štetu na putnom prelazu. Policija je završila uviđaj na putnom prelazu u 10.30 sati. Nakon toga, dežurne ekipe Infrastrukture železnice Srbije popravile su uređaj putnog prelaza i ispravnog ga pustili u rad u 10:50 - navode iz ovog preduzeća.

Dodaju da je od početka godine ovo bio deveti put da građani vozilima lome rampe na prelazima u Nišu.

Zbog toga Infrastruktura železnice Srbije i ovaj put podseća da vozači drumskih vozila moraju poštovati saobraćajne znake i vertikalnu drumsku signalizaciju, jer se jedino poštovanjem propisa može očuvati bezbednost saobraćaja na putnim prelazima - dodaju.

Podsetimo, pitanje bezbednosti pružnih prelaza u Nišu postalo je aktuelno sredinom decembra, kada je kod Donjeg Međurova voz prepolovio autobus. U ovoj nesreći stradalo je sedmoro ljudi. Ubrzo nakon tragedije, postavljena je rampa na tom prelazu. Međutim, ni to nije sprečilo vozače da prolaze u trenutku kada nailazi voz.

* Tekst je izmenjen nakon što je stigao odgovor iz "Infrastruktura železnice Srbije".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bilo nekad

    14:56 // 19. 3. 2019.

    Sef te pruzne deonice, je bio Ljuba koliko se secam, dok nije otiso u penziju skoro, ,tad je bila pruga stegnuta koliko su dozvoljavali uslovi, daleko bolje nego sad, a sve oko pruge a kamoli oko pruznih prelaza je bilo ocisceno i podrezano. A sad setam i gledam i krstim se.

  • Mara

    20:45 // 18. 3. 2019.

    Ne kultura i bahatost

    • Pepe

      22:10 // 18. 3. 2019.

      @Mara: Gospođice Maro, prvo: o pružnim prelazima treba da brine titular, infrastruktura železnice, i da kod sličnih stanja radnik bude na licu mesta do popravke rampe i reguliše saobraćaj. Uzgred, neka Vam nastavnica maternjeg jezika i književnosti vrati uložene pare i ponovo objasni osnovnu gramatiku. Izraz NEKULTURA iako ima negaciju na početku reći piše se sastavljeno

  • Trosarinac

    19:27 // 18. 3. 2019.

    Zagledajte dobro sliku. Zamislite da idete iz pravca Delijskog visa a to je iz pravca onih automobila. Svetlosna signalizacija je okrenuta za 180 stepeni POGRESNO. Iz tog pravca do pruge ne vidi se nista. Signalizacija je preko puta prometne ulice. Kada prelazi malo vece vozilo ono zaklanja signalizaciju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: