Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:58, 2. 4. 2014.

| Društvo

Foto-vest: U Zetskoj ulici i dalje deponija

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
deponija-zetska.jpg
Svi bacaju, a niko ne čisti, foto: Sky Highliner

Posle skoro godinu i po dana od pisanja Južnih vesti, slika u jednom delu Zetske ulice u Nišu je nepromenjena - divlja deponija je i dalje tu.

Kese, šut, plastične flaše i drugi otpad nalaze se na zelenoj površini, nedaleko od bloka stambenih zgrada. Iako je u neposrednoj blizini drvored, o kome komunalna preduzeća, očigledno, vode računa, o deponiji, koja je samo na par metara odatle, niko ne brine.

I pre godinu i po dana je smeće bilo na tom mestu, a tu je i danas. Tada su se dva niška komunalna preduzeća “Gorica” i “Medijana" prepucavala oko nadležnosti, ali su i jedni i drugi obećali da će je ukloniti.

Ipak, kolika je krivica komunalnih preduzeća, tolika je i građana, koji se izgleda ne libe da na tom mestu odlažu otpad. Još gora je činjenica, što niko od građana, za godinu i po dana nije našao za shodno da to očisti.

Možda je pravi trenutak da građanska inicijativa i solidarnost, kao zajedničko angažovanje ponovo zažive.


"Deponiju ćemo očistiti sutra"

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Medijana" Bratislav Vučković, nakon objavljivanja teksta, javio se redakciji Južnih vesti i rekao da je dao nalog da se pomenuta deponija očisti već sutra.

- Mi smo tu deponiju uklonili jesenas iako nije u našoj nadležnosti. Dao sam nalog da je uklonimo i ovog puta, ali nije problem u nama. Problem je u onima koji bacaju i inspekcijama koje to ne kažnjavaju - rekao je Vučković

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • akonkagva

    17:20 // 2. 4. 2014.

    Sto bezobrazno neko djubre,samo se tu istovarilo i smeje nam se. Sami secemo granu na kojoj sedimo ne postujuci prirodu!!!!!!

  • ;)

    13:22 // 2. 4. 2014.

    U pravu je Vučković, problem je u žiteljima. Ako su od septembra do danas uspeli da ovako urede svoju okolinu, onda treba da uživaju u urađenom.

  • xyz

    12:04 // 2. 4. 2014.

    Da bar imamo komunalnu policiju, oni bi ovo resili i zaustavili...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: