Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:58, 24. 4. 2024.

| Društvo

Foto-vest: Učenici Voždove škole u Nišu održali uskršnju prodaju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
uskrsnja prodaja, os vozd karadjordje, foto ljubica jocic 13
Uspešna uskršnja prodaja; foto: Ljubica Jocić

Ukrašena drvena jaja ili ona od stiropora, uskršnja dekoracija, igračke, knjige, narukvice i druge sitnice bile su na imrovizovanim tezgama u dvorištu Osnovne škole "Vožd Karađorđe" u Nišu na kojima su prodavali učenici od prvog do četvrtog razreda i predškolci. Kupci su bili roditelji, staratelji, bake, deke, rođaci i komšije, a novac će iskoristiti da ulepšaju sebi poslednje dane ove školske godine.

uskrsnja prodaja, os vozd karadjordje, foto ljubica jocic 1 Uspešna uskršnja prodaja; foto: Ljubica Jocić Tačno u podne dvorište Voždove škole bilo je puno i šareno, kao korpa uskršnjih jaja.

Učenici mlađih razreda i predškolci spremali su prethodnih dana svoju "robu", a na tezgama koje su bile klupe ili prostirka, radili su najmlađi i najslađi prodavci. Oni kojima je teško reći "ne".

Hoćete li da kupite ova jaja? Samo 100 dinara - nudio je jedan učenik kulturno i nenametljivo, ali uz velik osmeh.

uskrsnja prodaja, os vozd karadjordje, foto ljubica jocic 6 Uspešna uskršnja prodaja; foto: Ljubica Jocić U ponudi su bila uskršnja jaja od drveta ili stiropora, korpice, zeke i pilići od papira, stare igračke, nakit i knjige koje su učenici nesebično doneli.

Odeljenje I1 imalo je veoma uspešnu prodaju i sakupilo 13.000 dinara koje će, zajedničkom odlukom sa učiteljicom Biljanom Knežević, iskoristiti da se počasti poslednjih dana ove, njihove prve, školske godine.

I kupci su bili nasmejani, spremni da izdvoje i više od planiranog, a ono što je obeležilo ovu uskršnju prodaju bili su smeh i radost učenika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Qgo

    15:44 // 25. 4. 2024.

    Sve je na prodaju...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: