Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:06, 22. 11. 2012.

| Društvo

Francuske stipendije i za niške studente

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
studenti
ilustracija; foto: rcc.edu

Francuski institut u Srbiji objavio je konkurs za dodelu 20 stipendija studentima koji žele da upišu master i doktorske studije u Francuskoj.

Prema najavama, stipendije su planirane u iznosu do 1.000 evra, koji će pokriti troškove školarine, života u Francuskoj i socijalnog osiguranja.

Studenti koji budu izabrani imaće status "stipendiste Francuske Vlade".

U Francuskom institutu kažu da postoji mogućnost da budu dodeljene i "parcijalne stipendije", koje pokrivaju pojedinačne troškove školarine i osiguranja.

Ostale troškove može da pokriva neko preduzeće, opština ili sam student, a postoji i mogućnost rad za vreme studiranja.

Jedna vrsta stipendije namenjena je master studijama koje traju 10 meseci, a za doktorske postoji stipendija koja omogućava da se naizmenično boravi u Srbiji i u Francuskoj u periodu od 3 uzastopne godine.

Za ove stipendije mogu da konkurišu studenti koji imaju srpsko državljansvo, koji su završili 4. ili 5. godinu studija ili će je završiti najkasnije do juna 2013. 

Jedan od uslova je i da oni koji konkurišu za master imaju manje od 30 godina, odnosno manje od 35 godina za doktorske studije.

Osim na prezentacijama, više infornacija o programu stipendiranja možete dobiti i na broj telefona 011/302-36-39 ili putem mejla [email protected], kontakt osoba je vesna Adamović.


 

Predstavljanje programa u Nišu

Čitav program biće detaljnije predstavljen u Nišu u petak 23. novembra od 12h na Filozofskom fakultetu u sali 212, a od 14h na Prirodno-matematičkom fakultetu u "Crvenoj sali".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: