Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:21, 31. 3. 2009.

| Društvo

Francuski Sažem dolazi u Niš

Autor:Izvor:

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao je prilikom potpisivanja Protokola o saradnji da je današnji dan izuzetno važan za Niš i Srbiju zato što je, kako je naglasio, posle dužeg perioda konačno otpočeo novi period industrijskog razvoja u Nišu sa prvim rezultatima privlačenja stranih investitora. Francuska kompanija Sažem koja je na svetskom tržištu aktivna u oblasti informacionih tehnologija i upravljanja električnom energijom, na osam hiljada kvadratnih metara u objektima Elektronske industrije Niš, formiraće novi proizvodni pogon u koji će u narednih pet godina uložiti najmanje šest miliona evra i uposliti 200 ljudi. Ističući veliki značaj potpisivanja Protokola o saradnji sa francuskom kompanijom Sažem, gradonačelnik Miloš Simonović rekao je da je ovim sporazumom otpočeo novi investicioni ciklus i oživljavanje elektronske industrije u Nišu.

Gradonačelnik Simonović zahvalio je Vladi Srbije na svesrdnoj podršci Gradu Nišu i nameri rukovodstva da nastavi tradiciju razvoja elektronske industrije. Dolazak kompanije Sažem u naš grad pravi je način da se i drugim investitorima pokaže da vredi ulagati u ovaj region, rekao je Simonović i poručio da početak saradnje sa Sažemom označava i početak novog industrijskog procesa. Realizacijom ove investicije otvaramo vrata i formiranju Tehnološkog parka u našem gradu, dodao je Simonović

Predsednik kompanije Sažem, Patrik Sevian rekao je da je otvaranje pogona u Nišu veoma važno za proizvodnju, ali i za komercijalu, zato što je namera kompanije da se iz Niša pokrije tržište prema Rusiji i dela Evrope. Internacionalna kompanija Sažem ima godišnji promet od 1,6 milijardi evra i upošljava 6.500 radnika. Iako je trenutno predviđeno da se u Nišu, u pogonu Sažema, uposli 200 radnika, Patrik Sevian izrazio je nadu da bi u narednom periodu u novootvorenoj proizvodnji moglo da se zaposli oko 600. Očekuje se da će prvi proizvodni proces biti započet u narednih nekoliko meseci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: