Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 12. 12. 2022.

| Društvo

Fudbaleri "Novoselca" iz Niša traže da im ne oduzimaju teren zbog izgradnje kvantaške i auto-pijace

Autor:J. StojanovićIzvor:Južne vesti
1670596563578
Strahuju da će ostati bez terena zbog pijaca; foto: Marko Pujović

Teren na starom koritu Nišave u naselju 9. maj sada koriste fudbaleri "Novoselca" iz Niša, a predsednik kluba Marko Pujović kaže da nadležni planiraju da baš na toj lokaciji izgrade kvantašku i auto-pijacu. Strahuju da će ostati bez terena, koji su uredili i jedini je u ovom naselju, pa mole nadležne za dogovor. Predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković kratko je odgovorio novinarima da zna za problem i da pokušavaju da ga reše.

1670596563566 Žele da nastave da se takmiče i na svom terenu; foto: Marko Pujović Pujović objašnjava da je teren na koritu Nišave počeo da se pravi 1978. godine, potom 16 godina nije korišćen, a onda su se pre dve godine fudbaleri "Novoselca" vratili na fudbalsku mapu i svoj teren.

Sada su ovi fudbaleri drugi u Prvoj gradskoj ligi, ali žele da uđu u zonu-centar. Međutim, predsednik kluba kaže da je sada neizvesno da li će imati gde da treniraju i igraju na domaćem terenu. 1670596610625 Sredili zgradu, sada strahuju da će da je sruše; foto: Marko Pujović

U taj objekat koji je bio totalno uništen i zapaljen mi smo uložili velika sredstva. Oni sad planiraju da potpuno uklone teren zbog izgradnje pijaca. Dok nije postojao klub, nekih 16 godina, što se tad neko nije setio da nešto napravi tu, nego sad kad je sve uređeno. To je bila jedna opšta deponija, trava do glave, zapaljene prostorije, mi smo to sve sredili, uz pomoć Opštine Palilula smo očistili tu deponiju oko golova, sa predsednikom Opštine koji nam je pomogao - poručuje Pujović.

Da će umesto terena biti kvantaška i auto-pijaca nisu ih obavestili nadležni, niti su im ponudili alternativu, već su to nezvanično čuli, a potom i videli izmene Generalnog urbanističkog plana, gde se navodi da će umesto sportskog centra ova lokacija ubuduće biti namenjena pijacama. 1670596610661 Smatraju da na ovoj lokaciji ima mesta za sve; foto: Marko Pujović

Napominje da nisu protiv izgradnje pijaca, ali da to ne znači da treba da ostanu bez terena, jer smatraju da na ovoj lokaciji ima mesta za sve.

Ukupno ima 5 hektara ta površina, teren je 60 ari, a sve sa leve i desne strane iza golova je nekih 5 hektara ukupno zemljišta i oni baš na toj površini hoće da sagrade kvantašku pijacu. Mi nismo protiv izgradnje pijace, to je nešto dobro što treba da se desi tu, ali smatramo da taj teren i tih 60 ari ne smeta tome što oni hoće da naprave, da ima mesta i za nas i za njih. Da to bude jedna lepa celina osmišljena - objašnjava.

1670596563553 Uredili teren koji je jedini u ovom niškom naselju; foto: Marko Pujović Predsednik kluba kaže da osim seniorske ekipe klub ima i podmladak u kome je oko 50 dece, te da ako im teren bude oduzet oni nemaju drugi prostor za sport i rekreaciju u naselju. Ističe i da do sada nisu naišli na razumevanje gradske vlasti, iako su poslali dopise i gradonačelnici i Opštini Palilula, ali i Fudbalskom savezu i Ministarstvu, pa i predsedniku Vučiću, a jedino što žele je da obe strane budu zadovoljne.

Nismo dobili nikakav odgovor i još uvek smo u neizvesnosti. Predsednik Opštine nam je do sada uvek izlazio u susret, imali smo njegovu podršku i pomoć, tako da mislimo da i ovaj problem možemo zajedno da rešimo i nadamo se da će i ovog puta da bude otvoren za razgovore - zaključuje.

1670596633208 Novinarima je predsednik Opštine Bratislav Vučković kratko odgovorio da su upoznati sa ovim problemom i da rade na tome da nađu prihvatljivo rešenje.

Za sada nije poznato šta to konkretno znači i da li će na ovoj lokaciji biti i fudbalski teren i pijaca, da li će fudbalerima biti ponuđena neka alternativa ili će morati da se oproste od svog terena.

1670596563525

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    09:15 // 14. 12. 2022.

    Sto se tice kvantasa ne mora ni da bude, to su sve matrapazi kod kojih ja i svi moji prijatelji komsije itd. Ne idemo odavno papreni sa cenama jeftinije je verovali ili ne na pijaci nego kod ovih, a buvljak ili (auto pijac) je totalna greska toliko u gradu lokacija, uglavnom sve to kada se preseli računajte da je pukla cela priča ne pada mi na pamet da klackam do tamo, čak i na otc ne idem više..

  • Var tehnolog

    21:18 // 13. 12. 2022.

    Alo,glasaci sns, sto nam ovde dosadjujete ! Idite u mesni odbor,pa tamo kukajte ! Obratite se AV, na toliko ste mitinga isli,jeli sendvice i uzimali dnevnice, ne smarajte normalne gradjane !

  • Radoslav Radivojević

    11:50 // 13. 12. 2022.

    Od 15 sela u opštini Palilula samo 5 ima fudbalske klubove koji se takmiče u I i II gradskoj ligi Niša.
    Tih pet sela ima problem sa imovinskim odnosima i priključcima za struju tako da se jedva sastavlja kraj sa krajem zahvaljujući malom broju entuzijasta iz tih naselja.
    Pitanje je dana kada će i u tim selima da prestane da se kotrlja lopta i okupljanje omladine na terenima.Žalosno za Palilulu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: