Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:24, 30. 4. 2020.

| Društvo

Funkcioneri niškog SNS viđeni na incidentu sa bakljama - negiraju da su u tome učestvovali

Autor:Jovana AdamovićIzvor:Južne vesti
bakljada
Negiraju da su učestvovali, iako su viđeni pred incident; foto: JV

Iako su viđeni pred bakljadu na Somborskom bulevaru, koja se umalo završila požarom, funkcioneri Srpske napredne stranke u Nišu, većnik Branislav Kačar i predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević, negiraju da su uopšte bili tamo. Organizatore akcije ne otkrivaju. Kačar kaže da u bakljadi nije učestvovao, dok Vasiljević tvrdi da je delio pakete penzionerima.

Više od mesec dana su večeri mirne u policijskom času, a građani su na svoje terase izlazili da aplaudiraju onima koji se bore sa koronom. Odnedavno prave buku protiv diktature, duvaju u pištaljke i lupaju u šerpe.

Kao i više puta do sada, naprednjaci su odlučili da na proteste odgovore, sada bakljama. Sinoć se njihova bakljada umalo završila požarom. Bilo je napeto i na ivici incidenta.

bakljada Komšije sprečile požar u piljari na koju su pale baklje; foto: JV Urednica Južnih vesti Gordana Bjeletić je bila na mestu događaja i među članovima SNS prepoznala je dvojicu funkcionera - većnika za sport Branislava Kačara i predsednika Opštine Pantelej Bratimira Vasiljevića. Ko je bio na terasama i u objektu u izgradnji Tončev gradnje iz daljine nije mogla da vidi. Ipak, čula je i videla Kačara kako se dogovara o akciji, a veče pre bakljade i kako sa još nekim ljudima obilazi gradilište.

Sinoć mi je bilo jasno da se nešto sprema, kada sam videla da ispred zgrade stiže zvanični fotograf gradonačelnika Niša i zato sam sišla. U zgradi sam videla Kačara i neke ljude kako pričaju “biće ludnica”. Kada sam stajala dole sa fotografom, koji nije hteo da mi kaže šta se dešava, tu sam videla predsednika Opštine Pantelej koji je od ove zgrade otišao prekoputa, odakle smo takođe videli da postoje snimci - priča Bjeletićeva.

Usledilo je paljenje baklji i skandiranje protiv jednog od lidera opozicije Dragana Đilasa. Baklje su bačene na ulicu i pale na tendu piljare u prizemlju, koja na sreću nije izgorela, jer su komšije sa terasa sipale vodu i spasile da se vatra ne proširi. Ubrzo su došli i policajci i vatrogasci.

Iako je viđen i veče pre i u večeri događaja, većnik Branislav Kačar kaže da nije učestvovao u bakljadi i da je sve ispratio sa društvenih mreža, iz svog stana.

Ne, nisam bio, možete da dođete i kod mene u stan da vidite gde živim i gde se vodim, da proverite. I ja sam čuo glasine, jer čim se nešto desi u mojoj zgradi odmah kažu “a to je Kačar”, a niko pita gde živi Kačar, na kojoj strani - priča Kačar.

Tvrdi da u akciji nije učestvovao, da ne zna ko je organizator, ali da zna ko mu je komšinica, te da i ona može da proveri da terasa njegovog stana nije na toj strani.

Nisam video da je umalo bio požar, ali sam čuo preko društvenih mreža. Hvala Bogu sve je prošlo kako treba, ali sa mnom to nema veze apsolutno nikakve i pozicija mog stana uopšte nije na tu stranu. Po informacijama koje imam komšinica moja valjda radi kod vas u Južnim vestima, ne znam tačno, pa može da dođe da vidi gde meni stan gleda - dodaje.

Ispred zgrade iz koje su paljene baklje i čulo se skandiranje naprednjaka - viđen je i predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević. I on negira da je bio na mestu incidenta i da je u njemu učestvovao.

Novinarka: Viđeni ste sinoć na Somborskom bulevaru gde je bila bakljada i umalo je došlo do požara? Šta se dogodilo tamo?

Vasiljević: Ko je viđen tamo?

Novinarka: Vi.

Vasiljević: Ne ja sam radio druge poslove.

Novinarka: Koje druge poslove?

Vasiljević: Ja sam organizovao volontere da pakete dele do pola 10 uveče.

Da li su upravo volonteri koji dele pakete sinoć angažovani u ovoj stranačkoj akciji nema odgovora.

Novinarka: A ko je organizovao članove SNS i ko je sve učestvovao?

Vasiljević: Ne znam verujte, nisam u toku, ja sam do pola 10 bio sa ljudima. Zvali su me ljudi da intervenišem ako nešto treba, ako imaju neki problem i to je to.

Novinarka: A gde ste tačno bili?

Vasiljević: Ja sam obilazio ceo Svetog Pantelejmona, nemojte da govorite više Somborski bulevar, on više ne postoji, naviknite se da je to Bulevar Svetog Pantelejmona. Čitavim bulevarom smo još delili pakete što su nam ostali nepodeljeni i evo nas jutros ponovo da završimo sve kompletno i to je to.

Bjeletić kaže da pakete nije videla.

Odgovornost za performans koji je uznemirio građane i umalo se završio požarom za sada niko ne preuzima. Novinari odgovore traže i dalje, a od policije o incidentu zbog koga su intervenisali posle bakljade.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Đrdje Stojšić

    14:58 // 3. 5. 2020.

    Nisam oduševljen ni sa jednima ni sa drugima.Svi ste isti. U svakom žitu ima i kukolja. Đikijevi kad su rušili zimus što su ovi gradili ili kad je Điki i njegovi pajtosi nasilno hteli sa mot. testerom da uđu u Javni TV servis i da preti da će veštati one koji se neslažu sa politikom žutih. Danas kada država i narod u nikad težoj situaciji nisu ni prstom mrdnuli. Da li su bogataši žutih pomogli o

  • pukovnik (nastavak)

    18:48 // 30. 4. 2020.

    Lično, veoma bih voleo da moj Predsednik opštine ima nadimak "akademik", "domaćin", "ugledni stručnjak" i sl. Ovako, stvarno me je stid da bilo gde pomenem u kojoj opštini živim. I dalje će Pantelej biti naj siromašnija opština u Srbiji. Narod bi rekao "prema svecu i tropar".

  • qgo

    15:17 // 30. 4. 2020.

    KAzete "koja na sreću nije izgorela, jer su komšije sa terasa sipale vodu." Odlično, u znak podrške za brižne komšije večeras svi sa terase posle akcije "Čukam!"da sipamo po času vode da "ugasimo požar" i "speremo štroku!"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: