Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:06, 8. 7. 2016.

| Društvo

Gabrovčani: "Obrušeni put se gradi kao Skadar na Bojani"

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
odron-foto:-S.-B
Meštani u strahu prolaze ovih putem; foto: S. B.

Meštani Gabrovca pored Niša žale se što se deo puta prema Berbatovu obrušio još tokom poplava 2014. godine i od tada nije saniran. I dok iz Direkcije za izgradnju tvrde da će radovi biti gotovi u narednih nekoliko meseci, Gabrovčani komentarišu da se ovaj deo puta gradi kao da je "Skadar na Bojani".

Deo trake se u jednom trenutku obrušio i, kako kažu, roni se pomalo posle svake kiše. Nadležni su taj deo puta obeležili crvenom trakom i zatvorili ga za saobraćaj, a izgrađen je i zidić koji bi trebalo da zaustavi dalje obrušavanje.

odron-2-foto:-S.-B Hoće li put biti gotov do kraja sezone?; foto: S. B. Međutim, Gabrovčani i ostali koji svakodnevno prolaze ovim putem, kažu da su u strahu za sopstvenu bezbednost i pozivaju političare “da se malo ovuda provozaju”.

Ovako izgleda put posle majskih poplava pre dve godine. Grade ga kao Skadar na Bojani. Ako padne i ostatak puta, u 21. veku bićemo odsečeni od sveta. Pošaljite političare da se malo ovde provozaju. Mogli bi da misle na svoj grad, a ne samo na dodelu funkcija - kaže jedna revoltirana Gabrovčanka.


odron-3-foto-I.-S "Odron posle svake kiše"; foto: I. S.Direkcija: Put gotov do kraja građevinske sezone

Iz niške Direkcije za izgradnju grada tvrde da je upravo završena javna nabavka za taj put, pa će sanacija biti završena u narednih nekoliko meseci.

Dok se završila cela procedura oko javne nabavke, deo puta se odvojio, pa je onda morala da bude povećana i vrednost radova, zbog čega se sve prolongiralo. Sada je napravljen predmer radova, završen tender i do kraja građevinske sezone će to biti kompletno sanirano - uveravaju iz Direkcije.

Inače, ovo nije jedini seoski put sa kojim meštani imaju probleme. Nedavno su se redakciji požalili i stanovnici Paljine kraj Niša koji kažu da su rupe na putu zakrpljene tako da im “i dalje stradaju osovine i amortizeri na automobilima”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jela

    16:00 // 8. 7. 2016.

    Sramota.Pozdrav za Lozicu Antić iz Gabrovca

  • Otklizasmo

    13:40 // 8. 7. 2016.

    Vec dve godine u Gabrovcu klize putevi, zidovi, pomocni objekti i nista se ne desava. Pomozite nam da saznamo ko je nadlezan za to. Neka se krene sa resavanjem naseg problema.

    • Pentraksil

      14:49 // 8. 7. 2016.

      A da na primer legalizujete kuce i ne gradite bez dozvole (cast izuzetcima)? Nasa drzava je katastrofa, politicari gori ali nam je narod jos gori

    • shaft

      17:48 // 8. 7. 2016.

      Zalite se onom sto pobedi na vasem izbornom mestu!Glasaste ih,a sad kukajte.Mozda bude,za sledecu predizbornu kampanju!

    • Ciceron Zaplakanjsky

      11:15 // 11. 7. 2016.

      Ovamo, ovamo Gabrovčani zauzmite mesto.Kako su preneli beogradski mediji, sledeća premijerova "destinacija" za prijem građana biće Niš.Spremite hoklice, napunite flašice, napravite sendviče pa u red. ON će doći čak iz Beograda da vam reši i put i ostalo.ON.Samo zbog vas.Dabome.ON.Verujte, samo verujte, jer tako je uzvišeno i ljudski verovati!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: