Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 9. 4. 2024.

| Društvo

Gabrovčani blokirali mašine i sprečili dalje radove - nisu zadovoljni dosadašnjim

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
20240409_092508
Sprečili dalje radove; foto: S. V.

Meštani Gabrovca blokirali su mašine i sprečili radnike da nastave sa radovima na kopanju i postavljanju kanalizacije jer nisu zadovoljni onim što su do sada uradili. Žitelji traže da svi putevi budu dovedeni u pređašnje stanje i da se asfaltiraju pre nego što nastave sa radovima.

20240409_093535 Nezadovljni urađenim; foto: S. V. Kao u gotovo svakom niškom selu gde se radi kanalizacija i u Gabrovcu po postavljanju cevi, meštanima ostaju raskopani putevi, prašina, rupe, blato. Kanalizacione cevi postavljene su u pojedinim ulicama u selu, a radove na glavnom putu sprečili su meštani. Radnicima nisu dozvolili da jutros krenu da kopaju jer “ne žele nove probleme dok se stari ne reše”.

Ulice gde su odradili kanalizaciju - nisu dovedene u pređašnje stanje. Iskopali su, postavili cevi, zatrpali, posipali neku rizlu i tako ostavili. Upropastili su nam ulice, napravili rupe, šahte su iskrivljene - priča jedan meštanin.

20240409_093407 "Upropastili su nam ulice"; foto: S. V. Meštani sela koje ima preko 1.000 domaćinstava žale se da su u takvim uslovima uništili automobile, kažu da ne mogu da dišu od prašine i da decu nose do škole kada pada kiša da ne bi gazili u blatu.

Da bi stanovnici Gabrovca imali alternativni put dok traju radovi, nadležni su pokušali da im srede atarski put, ali meštani njime nisu zadovoljni.

Ovo je selo, tu smo prolazili do njiva. Pospipali su neko kamenje za koje kažu da je rizla i misle da možemo automobilima tu da prođemo. Ako krenu da rade glavni put, nećemo biti povezani sa gradom jer alternativnim ne možemo - navode meštani.

20240409_093148 "Ako krenu da rade glavni put, nećemo biti povezani sa gradom"; foto: S. V. Okupljene meštane danas je posetio predsednik Opštine Palilula Bratislav Vučković koji je rekao da “ne zna šta je zahtev meštana”, da se radi po projektu, ali da Gabrovčani “remete dinamiku radova”.

Prema projektnoj dokumentaciji radovi je trebalo da počnu 17. maja 2022. godine, ali meštani kažu da su krenuli marta 2023. Radovi izvodi grupa izvođača Jedinstvo Sevojno, Concord West iz Beograda, Telekomunikacije iz Blaca i Poslovnost iz Niša. Rok za završetak je 3 godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Niks

    08:25 // 10. 4. 2024.

    Treba reći i da po "projektu" koji se pominje veliki deo sela ostavljaju bez kanalizacije, jer tako su u mogućnosti.

  • Torpedo

    20:27 // 9. 4. 2024.

    Abe, gabrovcani sto remetite Bati Vuckovicu kampanju, da se u narednoj ekipi vlasti, dobro kotira i da nista ne radi?On se brine za Piksija, dresovi, slika se i mnogo ga briga za normalan zivot ljudi u Gabrovcu.

  • Bb

    19:56 // 9. 4. 2024.

    Neka kenjaju u skeptičku kada nisu zadovoljni!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: