Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 9. 6. 2022.

| Društvo

Gale Kerber Nišlijama uoči koncerta za jubilej: Pobegnite od stvarnosti u naše snove

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti

Gale Kerber u emisiji "15 minuta"

Uz Ratne igre, Na raskršću, Hajde da se volimo i mnoge druge hitove, Mezimac niške publike, grupa Kerber obeležiće svoj 40-godišnji jubilej 11. juna na Letnjoj pozornici. To je bio povod da se sa frontmenom grupe Galetom, prisetimo njihovih početaka, najznačajnijih i najtežih situacija u karijeri benda koji se upisao u jugoslovnesku istoriju rokenrola.

Bend koji je dobio ime po mitskom biću Kerber - troglavom psu sa zmijskim repom koji čuva ulaz u podzemni svet, odvešće nišku publiku u svet rokenrola na njima svojstven način, kao što su to činili prethodnih 40 godina.

Trudićemo se da koncert ne gušimo gostima, jer je ovo promocija Kerbera, muzike koju sviramo i promocija ljudi koji žele život, da se malo raduju i pobegnu od stvarnosti i hoće malo da odu u te naše snove. Od četiri strane sveta, svaka je greška, samo je peta prava, a to je muzika - rekao je Gale.

Pored brojnih izazova i neprilika, pamte i lepe stvari. Preko 1.000 koncerata od kojih su za Nišlije neki od najznačajnih na stadionu FK Železničar, u Domu vojske i hali "Čair". gale kerber11

Svaki od tih koncerata nosi svoju priču, ovaj poslednji u hali “Čair” je isto bio inpozantan mi smo se posle puno godina vratili na to živo sviranje, tih dimenzija. Jer ratovi nam nisu pogodovali, mi smo ostali jugoslovenski bend i svaki nemir smo doživljavali emotivnije - rekao je Gale Kerber.

Splet okolnosti doveo ih je do toga da manje nastupaju, ali nisu nestali sa scene. Dokaz tome je i njihov humanitarni koncert na Staroj planini, gde je na iznenađenje članova benda, organizatora, ali i samih meštana došlo više od 3.500 ljudi, sa istim ciljem da se izgradi škola za doseljenike iz Beograda koji su naselili napušteno selo i započeli uzgoj ovaca.

Prepoznali su to ljudi. To nije bilo pitanje samo toga “Ja volim Kerber”, već ja volim slobodu, volim čistu planinu, volim tu ideju i čistotu toga što ste odradili, a odradili smo konert od 2 sata pod ful opremom. Tolko sam ponosan na te neke ideje koje mi imamo - rekao je Gale.

Koji su to najteži momenti u istoriji Kerbera i koliko priča o dugogodišnjoj karijeri je stalo u emisiji Južnih vesti pogledajte u “15 minuta”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija

    22:39 // 9. 6. 2022.

    Najzad nešto lepo u Nišu!

  • Alex

    19:39 // 9. 6. 2022.

    Šaban, Gale i Neša Galija, to su naše zlatne medalje!

  • Drax

    18:50 // 9. 6. 2022.

    Volem Kerber

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: