Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:57, 28. 8. 2015.

| Društvo

Galerija NKC-a u lokalu bez brojila, struja nije plaćana decenijama

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
nkc
Decenijama nisu dobijali račune za struju; foto: google/maps

Lokalima u prizemlju zgrade na Bulevaru Zorana Đinđića 37, u kojima se nalaze galerija i knjižara NKC-a, struja je isključena jer, kako kažu iz “Jugoistoka”, nikada nisu imali brojilo i nelegalno su decenijama priključeni na mrežu. Još se ne zna koliki je dug, ali nema struje dok ga ne izmire.

Pre desetak dana je galeriji i knjižari NKC-a isključena struja, pa se i trenutna izložba fotografija posvećena 50. Filmskim susretima održava samo po danu. Direktorka NKC-a Bojana Simović je objasnila da nije u pitanju dug već “neki tehnički problem”.

Međutim, šef kabineta direktora PD “Jugoistok” Dragoslav Pavlović objašnjava da u prizemlje ove zgrade, koja je građena pre četrdesetak godina, nikada nije uvedeno brojilo, tako da su bili nelegalno priključeni na mrežu decenijama.

Nakon nedavne kontrole ove zgrade, kada je utvrđeno da nema brojila, radnici su isključili struju.

Lokali u kojima su i galerija i knjižara neće dobiti struju sve dok se ne podnese zahtev za priključenje, moraće da pribave građevinsku dozvolu te zgrade, da plate da dobiju rešenje za ponovno priključenje, da plate takse, priključak. Naravno, moraće da plate i dug - rekao je Pavlović.

Najverovatnije neće morati da se plati ceo dug od prethodnih decenija, jer, kako kaže, ne uzima se vremenski period od izgradnje zgrade.

Imamo tačno utvrđenu metodologiju po kojoj ćemo dug tek obračunati, tako da zasada ne mogu da govorim o tačnom iznosu - dodao je on. 

490x370-galerija Izložba fotografija se može videti samo po dnevnom svetlu; foto: JVKako kaže, ne zna kako će ovaj problem biti rešen s obzirom na to da niko od sadašnjih nadležnih nije kriv, nego neko ko je radio u distribuciji pre više decenija i ko je zgradu vezao bez brojila.

To nije ni naša greška, ni greška sadašnjih gradskih vlasti, niti NKC-a. Ipak, neko od njih će morati da podnese zahtev za priključak i da plati dug. Ne znam ko će to da uradi, ali struje do tada neće biti. Mi smo sada u nekoj vrsti klinča, jer kako Grad to da prihvati, a kako distribucija toga da se odrekne, a decenijama su imali struju? - pita se Pavlović.

Portparol gradonačelnika Perišića, kao ni direktorka NKC-a Bojana Simović nisu odgovarali na naše pozive i poruke, tako da zasada nismo uspeli da saznamo šta će nadležni iz Grada i NKC-a uraditi da reše ovaj problem, hoće li podneti zahtev za novo brojilo i platiti dug.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Миодраг Јовановић

    11:20 // 30. 8. 2015.

    Како су радници "Југоистока" искључили струју?
    Да ли су скинули осигураче?
    Да ли су пресекли каблове и на ком месту?
    Да ли аутор текста (М.Вучић) може ово да сазна од Д.Павловића?

  • Dragan Jovanovic

    12:34 // 29. 8. 2015.

    Pa svi izmisljaju toplu vodu, a u zakonu sve pise.
    Struja zastareva za godinu dana.Znaci mogu da ih tuze za 1 godinu unazad, i da podnesu krivicnu prijavu protiv nn lica za neovlasteno prikljucenje, pa sud da utvrdi ko je kriv, ako moze.

    • Dr.Pravdić

      15:53 // 29. 8. 2015.

      @D.Jovanović.Ma mogu da se slikaju,prvo nema strujomera odmah se postavlja pitanje gde su bili radnici distribucije svih ovih godina da očitaju stanje dok je bio strujomer ili u kontrolu ako je skinut.Drugo kao i sada mogu da kažu da galerija radi danju pa joj struja nije ni trebala niti imaju saznanja da je struja priključena.Pojeo vuk magarca,to će biti na kraju.

  • shaft

    19:47 // 28. 8. 2015.

    I za Nusica i za Ginisa.Ma, opusteno,vazno da niko nije kriv,jedino je ispao budala onaj ko je placao njihov utrosak, a to je NAROD!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: