Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 29. 1. 2013.

| Društvo

Gde bi u Nišu odseo predsednik neke države?

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
s
Hotel "Tami"

U godini kada se zbog obeležavanja 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta očekuje veliki broj zvaničnika i turista, u Nišu nema hotela sa 5 zvezdica.

Prema rečima Uroša Parlića, direktora Turisičke organizacije Niša, u gradu ima dovoljno kapaciteta da se smeste gosti koji će doći, ali ne i hotela sa 4 i 5 zvezdica.

Tako je pitanje gde bi, na primer, mogao da odsedne neki visoki zvaničnik, predsednik neke države. U TO, međutim, kažu da bi Niš uskoro mogao da dobije i takav smeštaj - prvi hotel najviše kategorije.

- Trenutno se radi Grand hotel Niš i on će, prema mojim informacijama imati 5 zvezdica i 120 soba. Trebalo bi do kraja maja da bude u funkciji - kaže Parlić.

On dodaje da, prema njegovom mišljenu, hotel Tami ima najkompletniju ponudu koja uključuje SPA, fitnes centar i konferencijsku salu.

- Za smeštaj gostiju sa višim zahtevima Tami najviše odgovara. Izuzetno su dobri hoteli "Niški cvet" i "My place", ali su po kapacitetu limitirani - objašnjava Parlić.

Prema podacima Turističke oranizacije, u Nišu ima nešto preko 4.000 kreveta i to u 14 hotela, 3 apartmana, 24 prenoćišta i 12 hostela, a to će, kako kažu, biti dovoljno za smeštaj gostiju koji se očekuju.

- Uvek može privatnim smeštajem da se nadoknadi nedostatak hotela, a mnogo je važnije da u ovom trenutku privučemo ljude da dođu u grad. Strani gosti najčešće nisu preterano zahtevni kada je reč o smeštaju - dodaje Parlić.

On kaže da Niš u ovom trenutku mora turistima da ponudi sadržaj koji bi opravdao postojanje hotela najviše kategorizacije, a to je, prema njegovom mišljenju, kongresni centar.

- Kongresnim centrom mogli bi da privučemo investitore da prave hotele sa 5 zvezdica u Nišu - dodaje Parlić.

Ovakav objekat  većih kapaciteta sa više konferencijskih sala, ali i restoranom, lobijem, parkingom i modernom opremom, doprineo bi turističkoj ponudi Niša.

Prema podacima turističke organizacije najskuplje noćenje u Nišu je u hotelu My place i za dve osobe sa doručkom iznosi nešto preko 13.000 dinara, dok je najpovoljniji smeštaj u nekom od 12 hostela, gde noćenje u višekrevetnim sobama košta oko 1.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos Milos

    11:03 // 3. 2. 2013.

    Hotel Sole Nije "garden" nego garni hotel,sto znaci da pruza usluge nocenja sa doruckom.

  • Dejan Permeti

    01:03 // 2. 2. 2013.

    G-dine Blagojevicu, ja sam pomenuo luksuzne stanove i kuce, NE APARTMANE. Licno sam izdao luksuzan stan bugarskom konzulu u mom gradu. Rezidencije u kojoj su boravili njihove ekselencije, konzuli Grcke i Bugarske su veoma bili zadovoljni istim.
    Apartmani koji su vama "u glavi" su u jeftinim letovalistima.
    Molim Vas, nemojte diskutovati ako ne razumete komentare a pogotovu ne ako niste upoznati sa materijom.

    • Predrag Blagojevic

      12:27 // 2. 2. 2013.

      Nisam siguran da se razumemo. Ne govorimo o preseljenju, odnosno stanovanju državnika i diplomata, nego o njihovom privremenom smeštaju.
      Ne pamtim da sam čuo da je ikada predsednik neke države spavao bilo gde van hotela (ne računam Gadafija i njegove šatore).

  • Milos

    11:00 // 31. 1. 2013.

    U gradu je otvoren novi hotel,zove se Sole,ima tri zvezdice i izgleda fenomenalno.Moji prijatelji su tamo bili gosti,odusevljeni su hotelom i uslugom i kazu da je hotel zasluzio 4 zvezde a cene su vrlo pristupacne.Eto predloga kako da na lep nacin prezentujemo grad.

    • m..

      17:48 // 31. 1. 2013.

      milose sole nije hotel nego garden ali je lep i kategorij aje lepa ali nije hotel ...

    • Milos

      20:40 // 6. 2. 2013.

      Naravno da je hotel.Samo postoji razlika izmedju hotela koji sluze samo dorucak ili i rucak i veceru. I ne postoje "garden" hoteli vec "garni"- hoteli koji pruzaju samo uslugu dorucka.

    • Milos Milos

      20:45 // 6. 2. 2013.

      Naravno da je hotel. Samo postoji razlika izmedju hotela koji sluze samo dorucak i onih koji sluze i rucak i veceru. I "garden" hotel ne postoji,vec "garni" A bas takav je i HOTEL "Sole".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: